Türk Spor Tarihine Geçti: Paris 2024'te Üçüncü Olimpiyatı

TAKİP ET

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek Filenin Sultanları'nda kaptan Eda Erdem, takım sporlarında olimpiyatlara üç kez katılan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçecek.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımımızın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosu açıklandı. Kadroda yer alan kaptan Eda Erdem Dündar, olimpiyatlara katılması ile birlikte Türk spor tarihine adını yazdıracak.

Eda Erdem Dündar, daha önce iki kez olimpiyatlarda mücadele etti. Bu yıl Paris'e gidecek Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı kadrosunda da yer alan Erdem, takım sporlarında olimpiyatlara üç kez giden ilk Türk sporcu olacak.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosunda yer alan diğer sporcuların katılım durumları da merak konusu oldu. Kadromuzda yer alan oyuncuların bu yılki organizasyon ile kaçıncı kez olimpiyatlarda yer aldıkları ise şu şekilde:

Paris 2024 Olimpiyat Kadrosu:

Eda Erdem Dündar: 3. Olimpiyat
Cansu Özbay: 2. Olimpiyat
Ebrar Karakurt: 2. Olimpiyat
Hande Baladın: 2. Olimpiyat
Meliha Diken: 2. Olimpiyat
Tuğba Şenoğlu İvegin: 2. Olimpiyat
Zehra Güneş: 2. Olimpiyat
Aslı Kalaç: 1. Olimpiyat
Derya Cebecioğlu: 1. Olimpiyat
Elif Şahin: 1. Olimpiyat
Gizem Örge: 1. Olimpiyat
Melissa Vargas: 1. Olimpiyat

Eda Erdem Dündar'ın üçüncü kez olimpiyatlarda yer alacak olması, Türk voleybolu ve spor tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kaydedildi. Filenin Sultanları, Paris 2024'te başarılarını sürdürebilmek ve madalya hedefiyle sahada olacaklar.