Türk Toraks Derneği'nden Yaşlı ve Hastalara Öneri: Zatüre ve grip aşılarını yaptırın

TAKİP ET

Türk Toraks Derneği, her yıl milyonlarca hayat kurtaran aşıların önemini vurgulayarak, özellikle 65 yaş ve üzeri kişiler ile kronik hastalıkları olan bireylerin grip ve zatürre aşılarını yaptırmalarını önerdi. Bu öneri, Dünya Bağışıklama Haftası kapsamında yapıldı ve aşıların koruyucu etkisine dikkat çekildi.

Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cantürk Taşçı, bağışıklamanın, özellikle risk altındaki kişileri koruduğunu ve hastalıkların yayılmasını önleyerek aşılanmamış kişileri de koruduğunu belirtti. Derneğin Solunum Sistemi Enfeksiyonları Çalışma Grubu Sekreteri Doç. Dr. Ezgi Demirdöğen ise aşıların milyonlarca hayat kurtardığını ve grip ile zatürre gibi hastalıkların önlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Demirdöğen, özellikle 65 yaş ve üzeri kişiler ile kronik hastalıkları olan bireylerin grip ve zatürre aşılarını yaptırmalarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, difteri, tetanoz, boğmaca, hepatit A ve B, suçiçeği, zona, meningokok ve HPV gibi aşıların da erişkinlerde yapılmasının önemine vurgu yaptı. Her çocuk ve her erişkinin aşılarla kendisini hastalıklara karşı koruyabileceğini ve bu aşıların hayat kurtarıcı olduğunu belirtti.