Türkiye'de Doğum Oranları Düştü: Bakanlık Harekete Geçiyor

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'deki doğum oranlarının düşüşüne dair açıklamalarda bulundu. Göktaş, "Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz." dedi.

Göktaş, AKP 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından Kızılcahamam'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. TÜİK verilerine göre doğum oranlarının azaldığına dikkat çeken Göktaş, bu durumun Türkiye'ye özgü olmadığını, birçok ülkenin benzer sorunlarla mücadele ettiğini belirtti.

Avrupa ve Asya'da nüfus tedirginliği yaşandığını vurgulayan Göktaş, "Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. 15 Mayıs'ta kamuoyuna açıkladığımız Aile Eylem Planı'mızda doğum oranlarına yönelik önemli bir bölüm ayırdık." şeklinde konuştu.

Göktaş ayrıca, en düşük doğurganlık oranına sahip 3 ilde pilot çalışmalar başlatacaklarını duyurdu. Bakanlık olarak her zaman kadınların yanında olduklarını ve haklarını savunduklarını belirten Göktaş, uluslararası şirketlerde kadınların önemli konumlarda yer aldığını ve bu örnekleri incelediklerini ifade etti.

Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayacak yeni modeller üzerinde çalıştıklarını dile getiren Göktaş, kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluğunu ortadan kaldırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.