Türkiye'den Irak'a Çağrı: PKK'yı Terör Örgütü İlan Edin

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bağdat ziyareti sırasında Irak'a PKK'yı terör örgütü ilan etme çağrısında bulundu. Teröre karşı ortak mücadele mesajı verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN’DAN BAĞDAT’A KRİTİK ZİYARET

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak’ın başkenti Bağdat’ta önemli bir diplomatik temas gerçekleştirdi. Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile düzenlediği ortak basın toplantısında terörle mücadele konusuna dikkat çeken Fidan, PKK’nın Irak’ın egemenliğini ihlal ettiğini ve Türkiye’nin bu konuda Irak’tan daha somut adımlar beklediğini vurguladı.

PKK, IRAK VE TÜRKİYE İÇİN ORTAK TEHDİT

Hakan Fidan, açıklamalarında PKK’nın sadece Türkiye için değil, Irak ve Suriye için de tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

PKK’nın bölge ülkelerini hedef aldığını ve ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu belirtti.
"Bölgemizin geleceği ve halklarımızın refahı için teröre karşı ortak bir mücadele yürütmek zorundayız" dedi.
Irak’tan, PKK’yı yalnızca yasaklı bir örgüt değil, aynı zamanda resmi olarak terör örgütü ilan etmesini beklediklerini ifade etti.

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN ORTAK ÇAĞRI

Hakan Fidan, DEAŞ ve PKK gibi terör örgütlerine karşı Türkiye, Irak ve Suriye'nin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. "Tüm imkânlarımızı birleştirip DEAŞ’ı da PKK’yı da yok etmeliyiz" diyerek, terörle mücadelenin bölgesel iş birliği gerektirdiğinin altını çizdi.

DİPLOMATİK GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Fidan’ın, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Meclis Başkanı Mahmud Meşadani ile de bir araya gelerek iki ülke arasındaki ilişkiler ve güvenlik iş birliği üzerine görüşmeler yapması bekleniyor.