Türkiye, EURO 2024 F Grubu'na Gürcistan Galibiyetiyle Başladı

TAKİP ET

Türkiye, EURO 2024 F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yendi. Arda Güler, ilk turnuva golünü atarak en genç golcü unvanını aldı.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu’ndaki ilk maçında BVB Dortmund Stadyumu’nda Gürcistan ile karşılaştı. Türkiye, güçlü rakibini 3-1 mağlup ederek turnuvaya üç puanla başladı.

Arda Güler’den Harika Gol

Millilerin ikinci golü, yetenekli genç oyuncu Arda Güler’den geldi. Müsabakanın 65. dakikasında ceza yayının sağında topla buluşan Arda, şık bir plase vuruşla topu ağlara gönderdi ve Türkiye’yi 2-1 öne geçirdi. Bu gol, Arda’nın A Milli Takım’daki 8. maçında attığı 2. gol oldu.

Tarihi An: Arda Güler, En Genç Golcü Oldu

Arda Güler, bu golüyle büyük turnuvalarda milli takım formasıyla ilk gol sevincini yaşadı. Ayrıca, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde oynadığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu unvanını Cristiano Ronaldo’yu geçerek elde etti. Maça 11’de başlayan Arda, 79. dakikada yerini Yusuf Yazıcı’ya bıraktı.

Arda Güler’in Maç Sonu Açıklamaları

Maçın ardından duygularını paylaşan Arda Güler, "İnanılmaz hisler içindeyim. Sürekli bu golün hayalini kuruyordum. Buradaki insanlara mutluluk yaşatmak istiyordum. Bana inanılmaz sevgi var, ben de bunun karşılığını vermek için çok çalışıyorum. Çok çalışıp böyle goller atabilirim umarım. İdmandan sonra bu şutları çok çalışıyorum. Ancelotti hocam da bana mesaj attı ve desteğini gösterdi. İnanılmaz bir atmosfer vardı. Umarım böyle devam eder" dedi.

Türkiye Gürcistan EURO 2024 arda güler F Grubu BVB Dortmund Stadyumu milli takım Yusuf Yazıcı Ancelotti samsun haber