'Türkiye Güzellikleri' Sergisi Samsun'da

TAKİP ET

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından Samsun Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen "Türkiye Güzellikleri Sergisi", Samsun Tütün İskelesi'nde ziyaretçilere kapılarını açtı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, “Samsun Kültür Yolu Festivali” kapsamında "Türkiye Güzellikleri Sergisi"ni ziyaretçilerin beğenisine sundu. Tütün İskelesi’nde açılan sergide, 31 usta fotoğrafçının çektiği 39 farklı fotoğraf yer alıyor. Bu sergi, daha önce Almanya'dan ABD'ye, Rusya'dan Güney Afrika'ya, Hindistan'dan Zambiya'ya, Katar'dan Arjantin'e kadar yirminin üzerinde ülkede sergilenmişti.

Türkiye'nin Güzellikleri Dünya Çapında Tanıtılıyor

TFMD’nin 39 yıldır düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasında, 2018 yılından bu yana ülke tanıtımına katkı sağlamak amacıyla eklenen "Türkiye Güzellikleri" kategorisi, her yıl 5 binden fazla eserin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Yarışmada ödül alan fotoğraflardan oluşan arşiv, farklı seçkilerle dünyanın çeşitli kentlerinde sergilendikten sonra bu yıl Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerine taşındı.

"Kültür Yollarını Süslemeye Devam Ediyoruz"

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri’nin, Türkiye’nin görsel mirasını farklı bölgelere taşımadaki rolüne dikkat çekerek, "Türkiye Güzellikleri Sergisi bugüne kadar 20 farklı ülkede sergilendi. Kültür Yolu Festivalleri sayesinde bu kez ülkemizin 7 farklı bölgesinde birçok şehirde vatandaşlarımızla buluşacak. Adana, Şanlıurfa ve Bursa’nın ardından bu güzellikleri yansıtan fotoğrafları şimdi de Samsunlular ile buluşturuyoruz" dedi.

Sergide Yer Alan Fotoğrafçılar

Sergide fotoğrafları bulunan isimler arasında Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsa Terli, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam ve Tolga Adanalı bulunuyor.

"Türkiye Güzellikleri Sergisi" 8-16 Haziran tarihleri arasında Samsun Tütün İskelesi’nde ziyaretçilere açık olacak.

Samsun Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Samsun Kültür Yolu Festivali Sergi kültür sanat samsun haber gündem haber Samsun Tütün İskelesi