Türkiye Kültür Yolu Festivali'nde Ediz Hun, Samsun'da Sevenleriyle Buluştu

TAKİP ET

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin dördüncü durağı Samsun'da gerçekleşti. Bu etkinlik kapsamında sinemanın usta ismi Ediz Hun, Samsunlularla bir araya geldi.

Samsun Müzesi'nde düzenlenen söyleşiye Ediz Hun, kırmızı klasik bir otomobille gelerek dikkat çekti. Hun, etkinlikte Samsunlular tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı. Söyleşide sanat kariyerinden ve yaşamından kesitler sunan Hun, özellikle gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

1963 yılında kazandığı bir yarışmayla sinema kariyerine başladığını anlatan Ediz Hun, bir filmde yer alan açık sahneler nedeniyle yönetmenle konuşarak filmden ayrıldığını ve yurt dışındaki eğitimine devam ettiğini söyledi. 1970'lerin ikinci yarısından itibaren sinemanın bazı şirketler tarafından yanlış bir yöne çekildiğini ifade eden Hun, bu durumun kendisini ve birçok insanı üzdüğünü belirtti. Hun, "Ben de eşimi alıp yurt dışına gittim. Onun sayesinde rahat bir tahsil yapabildim ve iyi dereceyle mezun oldum." dedi.

Hun, uzun yıllar üniversitede öğretim üyeliği yaptığını ve bir dönem siyasete girerek milletvekili olduğunu da dile getirdi. Gençlere yönelik tavsiyelerinde ise, "Hayatta karar vereceksiniz değerli genç arkadaşlar; ister üniversite mezunu olun ister lise mezunu olun, bir şeye karar vereceksiniz ve onu gerçekleştireceksiniz. Asla yılmayacaksınız. Hayat bir satranç oyunu gibidir; karşınızda hayat var, hayata karşı oynuyorsunuz. Taşları iyi oynamanız lazım, yoksa mat olursunuz." şeklinde konuştu.

83 yaşında olmasına rağmen hareketli ve planlı bir hayat sürdüğünü vurgulayan Ediz Hun, aktif bir yaşam sürmenin ve beyinlerini her zaman yeni bilgilerle beslemenin önemine değindi. Geçmişten günümüze anılarını ve çektikleri filmlerden hatıralarını da paylaşan Hun, söyleşinin ardından hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

ediz hun türkiye kültür yolu festivali