Türkiye'nin İlk ve Tek Deniz Üzeri Su Kayağı Merkezi Samsun'da

TAKİP ET

Samsun, Türkiye'de deniz üzerindeki tek telesiyejli su kayağı tesisine sahip olarak adrenalin tutkunlarını ağırlıyor.

Genellikle sürat tekneleri ile yapılan su kayağı, yüksek maliyetler nedeniyle vatandaşlar için ekonomik açıdan erişilebilir olmayabiliyor. Ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin (SBB) sunduğu telesiyejli su kayağı merkezi, uygun maliyeti ve güvenilirliği ile herkesin bu sporu deneyimlemesine imkan tanıyor.

Uygun Fiyatlı ve Güvenli Su Kayağı Deneyimi

Telesiyej sistemi sayesinde sürat teknesine gerek kalmadan parkurda su kayağı yapabilen vatandaşlar, aldıkları eğitimlerin ardından akrobatik ve ekstrem hareketleri de deneyimleyebiliyor. Samsun Su Kayağı Merkezi'nde (SUKAY) su kayağı ekipmanları saati 250 TL'den kiralanabiliyor. Tesiste, su kayağı yapacak sporcular için cankurtaran ekibi ve bot hazır bekliyor, eğitmenler de su ve karadaki sporculara yakından ilgileniyor. Birkaç günlük eğitim sonrası akrobatik hareketler sergileyebilen sporcular, su kayağına yeni başlayanlar ise suya düşe kalka öğreniyor.

"Samsun'daki Su Kayağı En Ucuz Aktivitelerden Biri"

Melih Kosif, Samsun'daki su kayağının en uygun aktivitelerden biri olduğuna dikkat çekerek, "Samsun'da böyle bir tesisin olması büyük bir şans. Su kayağı bedeni komple çalıştıran, fiziksel kondisyon açısından çok faydalı bir spor. SUKAY, ilginç bir şekilde vatandaşlar tarafından bilinmiyor. Aslında konumu Bandırma Vapuru Müzesi'nin tam dibinde. Bence daha çok ilgi gösterilmeli," dedi.

"Samsun SUKAY, Türkiye'de Deniz Üzeri İlk ve Tek Tesis"

Suada Tesis Müdürü Erdal Yavuz, Samsun SUKAY'ın Türkiye'de deniz üzerinde kurulan ilk ve tek tesis olduğunu vurguladı. "Tesisimiz halka açık olup, su kayağı yapmak isteyen herkese eğitim veriyoruz. Ayrıca karavan, park ve çadır kamp alanlarımız da mevcut. Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde su kayağı takımımız da var. Geçen yıl Türkiye şampiyonu oldular ve burada antrenmanlarına devam ediyorlar," dedi.

Telesiyej Sistemi ile Ekonomik Su Kayağı

Yavuz, telesiyej sistemi sayesinde herkesin bu sporu yapabileceğine dikkat çekerek, "Su kayağı sporu, kablolu su kayağı tesisleri kurulduktan sonra ekonomik olarak daha erişilebilir hale geldi. Telesiyej sistemi ile su kayağı merkezimizde herkes uygun fiyatlarla bu sporu yapabiliyor. Sezonumuz ekim ayı sonuna kadar devam ediyor," şeklinde konuştu.

Samsun'un Başarılı Su Kayağı Sporcuları

SBB bünyesindeki sporcular, su kayağında yıllardır Türkiye şampiyonu olarak tesis avantajının meyvelerini topluyor. Su kayağı sporunu merak eden ve yapmak isteyen herkes Samsun Su Kayağı Merkezi'ne davet ediliyor.

su kayağı telesiyejli su kayağı tesisi spor