Türkiye'nin İlk Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü OMÜ'de Açıldı

TAKİP ET

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde Türkiye'nin ilk Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü Araştırma İstasyonu açıldı. Enstitü, yabani hayvanlarla ilgili bir dizi araştırma ve çalışmayı içerecek şekilde tasarlanmıştır.

Açılış töreninde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü Türkiye’de bir ilk. Yaban hayatını bir öğretim üyesi grubuyla araştırmak bir enstitü çatısı altında bir ilk olacak" dedi. Enstitü, yabani hayvanlarla ilgili hastalıkların tanı ve tedavisi, mücadele, bakım, beslenme, refah ve rehabilitasyon gibi birçok alanda faaliyet gösterecek.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise, "Türkiye’deki kuş varlığının tamamının envanterini biz gözden geçireceğiz. Daha sonrasında bu veriyi toparlayacağız ve analiz edeceğiz. 1 yıla kadar enstitü bütün boyutlarıyla ortaya çıkmış olacak" şeklinde konuştu.

Enstitünün hedefleri arasında uluslararası alanda tanınma da bulunuyor. YÖK Başkanı Özvar, "Buranın uluslararası tanınması fevkalade önemli bir konudur. Uluslararası öğretim elemanlarının enstitüde görevlendirilmesi mümkündür. Geçici olarak bir araştırma çerçevesinde bulunacak öğretim elemanları bulduğumuz takdirde enstitü uluslararası anlamda da tanınma sürecine girmiş olacaktır" dedi.

Protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen açılış töreninin ardından enstitü, yabani hayvanların korunması ve araştırılması için önemli bir merkez olarak faaliyete geçmiş oldu.

samsun samsun haber Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) son dakika