Türkiye'nin Nisan Ayı Dış Ticaret Açığı 10 Milyar Doları Aştı

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, 2024 yılı Nisan ayında Türkiye'nin dış ticaret açığı yıllık yüzde 13,3 artarak 9,9 milyar dolara yükseldi. İhracat ve ithalat rakamlarıyla detaylar haberimizde...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin Nisan ayına ait dış ticaret verilerini açıkladı. Buna göre, Türkiye'nin Nisan ayı ihracatı yıllık yüzde 0,13 artarak 19,3 milyar dolar oldu. İthalat ise yüzde 4,2 artışla 29,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu durum, Türkiye'nin Nisan ayı dış ticaret açığının yıllık yüzde 13,3 artarak 9,9 milyar doları aşmasına neden oldu.

2024 yılının ilk dört ayında ihracat, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 artışla 82,9 milyar dolara yükselirken, ithalat yüzde 8,9 azalışla 113,1 milyar dolara geriledi. Bu dönemde dış ticaret açığı ise yüzde 30,5 düşüşle 30,2 milyar dolara geriledi.

Nisan ayında en fazla ihracat yapılan ülkeler sırasıyla Almanya, ABD ve İngiltere olurken, en fazla ithalat yapılan ülkeler ise Çin, Rusya ve Almanya oldu. Türkiye'nin Ocak-Nisan 2024 döneminde en fazla ihracat yaptığı ilk beş ülke sırasıyla Almanya, ABD, İngiltere, İtalya ve Irak iken, ithalattaki ilk beş ülke sırasıyla Rusya, Çin, Almanya, İtalya ve ABD oldu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat dış ticaret ithalat Nisan ayı Türkiye in Nisan Ayı Dış Ticaret Açığı 10 Milyar Doları Aştı 10 milyonluk açık ekonomi samsun haber gündem haber