Türklerden Biden'a Mektup: Dezenformasyon Kampanyasına Tepki

TAKİP ET

Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC), ABD Başkanı Joe Biden'a gönderdiği mektupta, bazı Temsilciler Meclisi üyelerinin Türkiye hakkında yürüttüğü dezenformasyon kampanyasına tepki gösterdi. Mektupta, Türkiye'nin dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğu vurgulandı.

Mektupta Neler Yer Aldı?

TASC üyeleri ve ABD vatandaşları tarafından kaleme alınan mektupta, Temsilciler Meclisi üyeleri Christopher Smith ve Lloyd Doggett'in, bazı üyeleri yanlış yönlendirerek bir mektup hazırlattığı belirtildi. 300'den fazla üyenin dezenformasyon kampanyasına katılmadığına işaret edildi.

Mektupta, Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi üyesi olan Türkiye'nin, NATO'nun ikinci en büyük ordusuna sahip olduğu ve insani yardım misyonlarında öncü rol oynadığı ifade edildi. Türkiye'nin dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğu da vurgulandı.

15 Temmuz, Kongre Baskınına Benzetildi

Smith'in FETÖ üyelerine yönelik ceza davalarını çarpıtarak yansıttığı belirtilen mektupta, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin yarattığı yıkımın altı çizildi. "Amerikan halkı için 6 Ocak Kongre baskını neyse, Türk halkı için de 15 Temmuz aynı şeydir" ifadelerine yer verildi.

ABD'nin de FETÖ'nün darbe girişimini kınadığı anımsatılarak, Smith'in mektubunun FETÖ destekçileri tarafından hazırlandığı vurgulandı. FETÖ'nün ABD demokrasisi için "tehlikeli madde" olduğu ve ABD'de hala bazı okullarının kapatılmamasının insanların istismar edilmesine yol açtığı ifade edildi.

FETÖ'nün Tehlikeleri ve İtidal Çağrısı

Türk-Amerikan toplumunun FETÖ'nün Yahudi karşıtlığı dahil tüm faaliyet ve görüşlerini kınadığı belirtilen mektupta, "İtidalli davranma ve gerekli incelemenin yapılması çağrısında bulunuyoruz. Hiçbir Temsilciler Meclisi üyesi ya da ABD lideri, Gülen Kültü'nün çarpık yolundan gitmek zorunda hissetmemeli" ifadeleri kullanıldı.

türklerden bidene mektup dezenformanyon kampanyasına tepki cumhurbaşkanı erdoğan Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) ABD Başkanı Joe Biden mektup samsun haber gündem haber