TÜSİAD, Yeni Eğitim Müfredatını Değerlendirdi: Şeffaflık ve Katılımcılık İsteniyor

TAKİP ET

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı yeni eğitim müfredatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dernek, müfredat değişikliğinin gerçek beka meselesi olan eğitimde oldubittiye getirilmemesi gerektiğini vurguladı.

TÜSİAD'ın yaptığı açıklamada, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlıklı eğitim müfredatının kapsamlı şekilde tartışılması gerektiği ifade edildi. Dernek, müfredatın hazırlık sürecinde yer alan kişi ve kurumların, yapılan ihtiyaç analizleri ve çalıştay sonuçlarının kamuoyuna açıklanmasının önemine işaret etti.

Açıklamada, şeffaflık ve katılımcılığın önemi vurgulanarak, farklı görüşlerden eğitim paydaşlarının sürece daha fazla dahil edilmesi ve geri bildirim sürecinin daha uzun bir zaman dilimine yayılması gerektiği belirtildi. TÜSİAD, müfredat değişikliğinin askıda kalarak, eleştirilerin ve önerilerin dikkate alınmasıyla katılımcılığın ve uzlaşının artırılacağına dikkat çekti.

Dernek, bilimi esas alan, farklılıklara duyarlı ve çocukların potansiyellerini özgürce gerçekleştirmesini sağlayacak bir müfredatın önemine vurgu yaparak, çağdaş bir eğitimin gerekliliğini vurguladı. Bu çerçevede, eğitim müfredatının ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesini aşma hedefine hizmet etmesi gerektiğini belirtti.

TÜSİADın yaptığı açıklama Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli şeffaflık ve katılımcılık Yeni Eğitim Müfredatını Değerlendirdi eğitim samsun haber gündem haber