UEFA'dan Adana Demirspor'a Avrupa Kupalarından 1 Yıl Men Cezası

TAKİP ET

UEFA, Adana Demirspor'a vadesi geçmiş borçları nedeniyle Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verdi.

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), 2023-2024 sezonuna ilişkin vadesi geçmiş ödemeler takibini tamamladı ve Adana Demirspor ile Galatasaray'ın da bulunduğu 13 Avrupa kulübüne disiplin cezası uyguladı. 

Disiplin tedbiri uygulanan diğer kulüpler arasında Auda ve Riga (Letonya), Braga, Porto ve Vitoria (Portekiz), CSKA Sofya (Bulgaristan), Dinamo Tiflis (Gürcistan), Ordabasy Shymkent (Kazakistan), Partizan (Sırbistan), Real Betis (İspanya) ve Shakhtyor (Belarus) yer alıyor. 

Cezalar belirlenirken, vadesi geçmiş ödemelerin yanı sıra ağırlaştırıcı ve hafifletici faktörler de dikkate alındı. Galatasaray'ın da dahil olduğu 11 kulübe para cezası verilirken, Adana Demirspor gelecek 3 sezon içinde UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanması durumunda cezasını çekecek. Shakhtyor ise Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası ile 1 milyon 10 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Porto, CSKA Sofya ve Vitoria kulüplerine Avrupa kupalarından ertelemeli 1'er yıl men cezası verildi. Porto 1,5 milyon, CSKA Sofya 450 bin, Vitoria 200 bin, Dinamo Tiflis 80 bin, Braga ve Partizan 40 bin, Galatasaray ve Real Betis 30 bin, Ordabasy Shymkent 20 bin, Riga ve Auda ise 10 bin avro para cezası aldı.

Adana Demirspor ve Shakhtyor, verilen cezalara itiraz ederek temyize başvurdu.

adana demirspor