Ünlü Cellat Şahcahan Bhuiyan Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Bangladeş'te onlarca infaz gerçekleştiren ve bir kitap yazan 74 yaşındaki cellat Şahcahan Bhuiyan, göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirdi.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da yaşayan 74 yaşındaki Şahcahan Bhuiyan, 24 Haziran Pazartesi günü göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı ve tedavi sürecinde hayatını kaybetti. Bhuiyan, Bangladeş'te en az 26 infaz gerçekleştirdiği biliniyor ancak bu sayının 60'a kadar çıktığı da iddia ediliyor.

Şahcahan Bhuiyan, ülkenin kurucu lideri Şeyh Mujibur Rahman'ın öldürülmesine karışan subaylar da dahil olmak üzere birçok önemli idamın gerçekleştirilmesinde rol aldı. Ayrıca savaş suçu işledikleri iddiasıyla yargılanan politikacılar ve seri katillerin de idam edilmesinde görev aldı.

Eski bir devrimci olan Bhuiyan, hırsızlık ve cinayet suçlarından 42 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra cezaevi koşullarında cellat olarak görev yapmaya başladı. Hapishanedeyken gönüllü olarak gerçekleştirdiği infazlar karşılığında cezasının kısaltılmasını talep etmiş ve geçen yıl ceza süresinin dolmasına 10 yıl kala serbest bırakılmıştı.

Şahcahan Bhuiyan'ın hapisten çıktıktan sonra geçtiğimiz yıl infaz deneyimlerini anlattığı bir kitap yayımlandı ve bu kitap büyük ilgi gördü. Bhuiyan, son yıllarda yasal sorunlarla karşılaşsa da hayatının sonuna kadar infazlar üzerine görüşlerini savunmaya devam etti.

bangladeş dakka 74 yaşındaki Şahcahan Bhuiyan ünlü cellat hayatını kaybetti samsun haber dünya haber