Üreticilere Yoğun Çiftleşme Döneminde İlaçlama Çağrısı

TAKİP ET

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Fındığın önemli zararlısı Kahverengi Kokarca'nın tahribatını önlemek için üreticilerimizin bahçelerini düzenli aralıklarla kontrol etmelerini ve yoğun çiftleşme-yumurta bırakma döneminde ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile ilaçlama yapmalarını öneriyoruz," dedi.

Samsun'da 2023 yılı Eylül ayından bu yana, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü liderliğinde 93 teknik eleman ve çeşitli kuruluşların katılımıyla Kahverengi Kokarca ile mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. İbrahim Sağlam, "Kahverengi Kokarca mücadelesi ülkemiz ve ilimiz ekonomisi için hayati önem taşıyor. Bu zararlı, başta fındık olmak üzere birçok ekonomik ürün için verim kaybına yol açabilmektedir," şeklinde konuştu.

Sağlam, "Üreticilerimizden son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye dikkat etmelerini ve ruhsatlı bitki koruma ürünleri kullanarak mücadele etmelerini tavsiye ediyoruz. Ayrıca, biyolojik mücadele için samuray arıcığı gibi doğal yöntemlerin kullanımını teşvik ediyoruz," diye ekledi.

Kahverengi Kokarca ile ilgili daha fazla bilgi için il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvurulabileceği belirtildi.

Samsun Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam kahverengi kokarca böceği önlem çiftleşme dönemi yoğun ilaçlama uyarı çağrı tarım ilaçlama çevre doğa samsun haber gündem haber