Uygunsuz Gıdaya 227 Milyon Lira Ceza!

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl yapılan denetimler sonucunda gıda işletmelerine toplamda 227 milyon lira para cezası kesildiğini duyurdu. Denetimlerde belirlenen olumsuzlukların ciddiyetinin altını çizen Bakan Yumaklı, tüketicilerin sağlığını ve güvenliğini korumak adına kararlılıkla hareket ettiklerini vurguladı.

Bakan Yumaklı, yapılan denetimlerin sonucunda, taklit veya tağşiş yapılan, tüketicileri tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş gıdaları üreten veya satan işletmelere cezai işlem uygulandığını açıkladı. Yılın ilk dört ayında gerçekleştirilen denetimlerde 375 bin 246 işletmenin kontrol edildiğini belirten Yumaklı, 4 bin 990 işletmeye ceza kesildiğini ve 118 işletme hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.

Bakanlık olarak gıda güvenilirliğinin sağlanması ve tüketicilerin korunması için hassasiyetle çalıştıklarını belirten Yumaklı, denetimlerin sürekli olarak devam edeceğini ve mevzuata aykırılık tespit edilen durumlarda gerekli yasal işlemlerin yapılacağını dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı uygunsuz gıda para cezası ekonomi samsun haber gündem haber