Vezirköprü karıştı, seçim ortaya geldi

TAKİP ET

Vezirköprü'de seçim maratonu oldukça hızlı başladı. AK Parti'den ayrılanların adresi Yeniden Refah, CHP ve İYİ Parti adayları sahada yarışıyor. Vatandaş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'oy veriyoruz' diyor ancak hayat pahalılığı devam ederse, Reis'in işe de zor burada" sözleri dikkar çekiyor.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | ÖZEL HABER | Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 31 Mart yerel seçimler öncesinde Hedef Halk Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar, vatandaşların nabzını tuttu ve sorunlarını, taleplerini dinledi. Belediye başkan adaylarından beklentilerini dile getiren Vezirköprü halkının en çok dikkat çektiği konu; 'istihdam' oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini yineleyen halk, AK Parti'nin ilçe Belediye Başkan adayı Av. Murat Gül'ün 'genç bir aday' olduğunu, AK Parti'ye kızgın olup ayrılan isimlerin de 'Yeniden Refah Partisi'ne geçtiğini söylüyor.

Vezirköprü halkı, 3 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yapan İbrahim Sadık Edis'in de özellikle son dönemde halktan kopuk bir yönetim sürdürdüğüne vurgu yaptı. AK Parti'nin ilçede güçlü olduğunu ancak diğer partilerin adaylarının da tanınan isimler olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, ilçe sorunlarının çözümü konusunda vaatleri ön plana çıkan adayların seçimi kazanabileceğini belirtti.

Vezirköprü halkının sorunlarını ve taleplerini dinleyen öncesinde Hedef Halk Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar'ın ilçeden notları şu şekilde;

GÖNÜL ALINMASI GEREKİYOR

İlçede seçim maratonu oldukça hızlı başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sevgi var. AK Parti'nin adayı Murat Gül, 'yeni ve genç bir aday.' 11 aday adayı vardı, anketlerde olmayan Murat Gül aday gösterildi, kızanlar ve küskünler gitti. AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Kurt ve yine Milletvekili Adayı Havva Şen Saygın gibi önemli isimler Yeniden Refah Partisi'ne geçti. AK Partili kadrolar, gönül almak zorunda olduklarını biliyor. CHP'nin adayı Cemal Türkoğlu, vatandaşla temaslarında 'tarıma ve sanayileşmeye' dikkat çekiyor. İYİ Parti'li aday Hasan Budak, 'mobilya sanayi tesisi ve turizme' vurgu yapıyor.

KENEVİRE DİKKAT ÇEKTİLER

Vezirköprüler, "AK Parti'nin yatırımlarını gördük. Çamurlu sular, çamurlu yollardan bugünlere geldik. Hastane, kamu kurumları, kırsalda su ve yol gibi devlet yatırımları aldık. Ancak ilçede iş sahası açılmadı. Nüfus 90 bine kadar düştü. Çok göç verdik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kenevirin başkenti' dediği Vezirköprü, kenevir fabrikasını bile Havza'ya kaptırdı. Yatırımcıya yer gösterilmedi. Vezirköprü-Havza karayolu hep sürümcemede. Vezirköprü'de kazanan iş insanları bu şehre yatırım yapmıyor. Bir şekilde koordinasyonsuzluktan kaynaklı yatırımcının önü kapanıyor."

İLÇEDEN MİNİBÜS KALKIYOR

Sabah saatlerinde ilçeden Merzifon, Suluova, Havza ve Kavak'a minibüslerle kadınların ve gençlerin işe gittiğini söyleyen halk, "Esnaf bitti. Siftahsız kepenk kapatan esnafımız var. Neden bu fabrikalar bizim ilçemize yapılmıyor. Biz de OSB istiyoruz. Artık şehrin örgütlenmesi lazım. İş sahası istiyoruz. Şehirdeki yerel yöneticiler bu şehre sahip çıkmıyor. Toprağımız bereketli, tarım ve hayvancılık var. Pancar var, ayçiçek var, buğday var, kenevir var. Pancarı verdik, fiyatı belli değil. Göç veriyoruz, çocuklarımız gitmek istiyor" sözlerini kaydetti.

VALLAHİ ERDOĞAN'IN HATRINA OY VERİYORUZ

Yüzde 80'le Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verdiklerini ama artık sandıkta düşüneceklerini söyleyen Vezirköprü halkı, "Vallahi de reisin hatrına oy veriyoruz. AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Erdoğan'ın mitinginde Vezirköprü'ye selam söylemedi. Biz duyduk. Cumhurbaşkanı söyledi. Yüzde 80 oy verdik. Ekonomi çok kötü. Mazot pahalı. Gübre pahalı. Market pahalı. Gariban adam zorda. Zengin zaten zengin. Bayram ikramiyesi açıkladılar, o parayla buradan Karkucak köyüne gidemezsin. 10 bin liralık emekli maaşına ne yapabilirsin? Hep bugüne kadar AK Parti, Erdoğan sayesinde kazandı. Burada partiye bakar vatandaş. Mesela kamu kurumlarında adam kayırmaca var. İşsiz güçsüz gariban kapıda, zenginin oğlu-kızı Ankara'dan telefon geliyor, belediyede işe başlıyor. Biz bilmiyor muyuz bunları? Böyle hayat pahalılığı devam ederse, Reis'in işe de zor burada."