Yabani Hayvanlar Büyükşehir Şefkatiyle Şifa Buluyor!

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi yeniden hizmete açıldı. Ünitede yaralı ve hasta kuşlar ile yabani hayvanlar tedavi ediliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi Yeniden Hizmet Vermeye Başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi, yeniden hizmete açıldı. Ünite, yaralı ve hasta kuşlar ile yabani hayvanlara şifa dağıtmaya başladı.

Klinikte Peçeli Baykuş ve Karga Tedavisi Yapılıyor

Ünitenin ilk misafirleri arasında kanadı kırık bir Peçeli Baykuş ve bir karga yer alıyor. Baykuş ve karga, veteriner hekimler tarafından tedavi altına alındı ve yakın zamanda tekrar doğaya salınacak.

Başkan Doğan: "Tüm Hayvanlar Büyükşehir Şefkatiyle Şifa Buluyor"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, ünitenin yeniden hizmete açılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alıyor. Bu nedenle yabani hayvanların korunması çok önemli. Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitemiz, hem göçmen kuşlar hem de tüm yabani hayvanlar için önemli bir işleve sahip. Tüm hayvanlar, Büyükşehir şefkatiyle yeniden şifa bulacak" dedi.

Veteriner Hekim Tabatabaei: "Hastalarımızın Yüzde 90'ı Kuşlar"

Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi'nde görevli Veteriner Hekim Paria Tabatabaei, "Yabani hayvanların tedavisini yapabilecek donanıma sahibiz. Hastalarımızın yüzde 90'ını kuşlar oluşturuyor. Ama onun dışında tüm yaban hayvanlarını da kliniğimizde tedavi ediyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yabani Hayvanlar İlk Yardım Kızılırmak Deltası Peçeli Baykuş Karga samsun Samsun haber