Yalı Kafe alanında şimdi ne olacak?

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Demir'in imar planında yapboza çevirdiği Yalı Kafe alanı ile ilgili CHP'li meclis üyelerinin açtığı 5. davada alana yapılan Kitap Kafe projesinin yapı ruhsatı kesin olarak iptal edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) eski Başkanı Mustafa Demir'in İller Bankası'ndan tahsisini alarak 49 milyon liraya Kitap Kafe projesinin startını verdiği Yalı Kafe alanında, mahkemeden kesin karar çıktı. CHP'li Meclis Üyeleri Atilla Tekcan ve Hasan İpek'in açtığı ve üst mahkemeye taşınan 5. davada projenin yapı ruhsatı kesin olarak iptal edildi. 

5 DAVA AÇILMIŞTI 

CHP'li Meclis Üyeleri Atilla Tekcan ve Hasan İpek'in daha önce açtığı 5 davada, Kitap Kafe projesi için SBB Meclisi'nde alınan imar planları ve yapı ruhsatı ile ilgili iptal kararları verilmişti. Yargı kararlarına rağmen tamamlanma aşamasına gelinen inşaat ile ilgili Samsun Bölge İdarre Mahkemesi İkinci İdari Dava Dairesi kararını kesin olarak verdi. Üst mahkeme, SBB'nin itirazını reddederken, projenin inşaat yapı ruhsatını kesin olarak oy birliği ile iptal etti. 

'HUKUKU KENDİMİZE KLAVUZ ALACAĞIZ'

CHP Meclis Üyesi Atilla Tekcan, "Her mücadeleden sonuç alamayız ama sonuç aldığımız her şey mücadele sonucunda oldu.
 Biz mücadeleye devam edeceğiz, hukuku kendimize kılavuz alacağız "dedi.