Yapay Zeka, Kitap Okuma Alışkanlıklarını Değiştiriyor

TAKİP ET

Yapay zeka, kitap okuma alışkanlıklarını ve yayıncılık sektörünü kökten değiştiriyor. Online PR Servisi'nin araştırmasına göre, yayıncıların %65'i yapay zekanın endüstride yeni bir dönem başlatacağına inanıyor.

Yapay zeka, kitap okuma alışkanlıklarını ve yayıncılık sektörünü derinden etkiliyor. Dijital kitapların tercih edilmesiyle birlikte, yayıncılık faaliyetleri de üretken yapay zeka teknolojisi ile dönüşüyor. Online PR Servisi, UNESCO tarafından Dünya Kitap Günü ilan edilen 23 Nisan'da, kitap okurlarının değişen alışkanlıklarını ve yapay zekanın etkisini inceliyor.

B2Press'in analizine göre, pandemi döneminde kitap okuma alışkanlığı hobi haline gelen kişilerin oranı %35'e ulaştı. E-kitap okurlarının sayısının pandemi öncesi döneme göre %37,5 artarak 2027'de 1,1 milyar kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Yapay zeka, kitap okuma pratiklerini kişiselleştirerek okuyuculara yeni bir deneyim sunuyor. Metin kopyalama, özet çıkarma, sorular sorma ve sesli yanıt verme gibi özelliklerle, okuma deneyimi daha etkileyici hale geliyor. Yayıncılar da bu teknolojiden faydalanarak üretim süreçlerini optimize ediyor ve yayıncılık maliyetlerini azaltıyor.

Yapay zeka teknolojisinin yayıncılara 5,9 milyar dolar gelir kazandırması bekleniyor. Yayıncıların %65'i, yapay zekanın kitap endüstrisinde dağıtım ve diğer alanlarda devrim yaratacağını düşünüyor.

Yapay zeka kitap okuma alışkanlıkları Yapay Zeka Kitap Okuma Alışkanlıklarını Değiştiriyor kitap okuma kitap okuma alışkanlığı nasıl elde edilir kültür samsun haber gündem haber