Yaralı Köpek Terme Belediyesi ile Hayata Döndü

TAKİP ET

Terme Belediyesi, yaralı sokak köpeğini tedavi ederek hayata döndürdü. Başkan Şenol Kul, köpeğin durumu hakkında bilgi verdi.

Terme Belediyesi, yaralı bir sokak köpeğini hayata döndürerek büyük bir duyarlılık örneği sergiledi. Emiryusuf Mahallesi'nde bulunan yaralı köpek, hayvanseverlerin ihbarı üzerine belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Hayvanseverlerin İhbarı Üzerine Harekete Geçildi

Emiryusuf Mahallesi’nde çöplerin içinde yaralı halde bulunan sokak köpeğini gören hayvanseverler, durumu Terme Belediyesi'nin Whatsapp ihbar hattına bildirdi. Hızla olay yerine intikal eden Terme Belediyesi veterinerlik ekipleri, acı çeken köpeği bulunduğu yerden alarak tedavi sürecini başlattı.

İlk Müdahale ve Barınak Süreci

Terme Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri’nde ilk bakımı yapılan köpek, daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na sevk edildi. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, köpeğin durumu hakkında bilgi vererek, “Köpek bulunduğunda çok ciddi biçimde hasta vaziyetteydi. Ekiplerimiz gelen ihbar üzerine hemen harekete geçerek köpeği bulunduğu yerden aldılar. Veteriner hekimimiz gereken tüm müdahaleyi yaptı. Köpek dostumuz şu anda tedavi altında ve iyileşme sürecinde," dedi.

Başkan Kul'dan Sokak Hayvanlarına Hassasiyet

Başkan Şenol Kul, sokak hayvanlarına karşı gösterilen hassasiyetin önemine vurgu yaptı. "Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü" anlayışını rehber edindiklerini belirten Başkan Kul, “Ecdadımızdan öğrendiğimiz gibi, sokakta yaşayan hayvanlara karşı daima duyarlı olduk. Terme Belediyesi olarak sokak hayvanlarının refahı için çalışıyoruz. Yeni yasa ile ilçelere de hayvan barınağı yapma hakkı tanındı. Biz de hızlıca bir hayvan barınağı inşa ederek yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz,” şeklinde konuştu.

Terme Belediyesi sokak hayvanları yaralı köpek hayvanseverler veterinerlik hizmetleri hayvan barınağı samsun Samsun Haber Samsun Son Dakika