Yasadışı Hac Organizasyonu Yapan 16 Şirketin Ruhsatı İptal

TAKİP ET

Mısır, hac sırasında en az 600 vatandaşının ölümü sonrası 16 turizm şirketinin işletme ruhsatını iptal etti ve savcılığa sevk etti.

Mısır yetkilileri, bu yıl Mekke'de gerçekleşen hac sırasında en az 600 vatandaşının hayatını kaybetmesinin ardından 16 turizm şirketinin işletme ruhsatını iptal etti. İptaller, şirketlerin kayıt dışı hac organizasyonlarına izin verdiği gerekçesiyle yapıldı ve ilgili şirket yöneticileri savcılığa sevk edildi.

Başbakan Mostafa Madbouly, ölümlerin 31'inin kronik hastalıklardan kaynaklandığını belirtirken, Mısır'da yaşanan bu olaylar sonrasında ciddi adımlar atıldı. Ölenler arasında 600'den fazla Mısırlı yanı sıra diğer ülkelerden de hacı adayları bulunuyordu.

Suudi Arabistan'daki hacı adaylarının sayısı 1.8 milyonu bulurken, aşırı sıcaklar nedeniyle birçok kişi sağlık sorunları yaşadı ve hastanelere kaldırıldı. Suudi Sağlık Bakanlığı, hacıların refahı için geniş çaplı bir sağlık hizmeti sunduklarını ve bu süreçte 189 hastane ve sağlık merkezinin yanı sıra binlerce personelin görev yaptığını açıkladı.

Ölümlerin bir kısmının kayıt dışı hacı adaylarına vize verilmesiyle ilgili olduğu belirtilirken, Mısır ve diğer ülkeler bu tür organizasyonları engellemek için daha sıkı denetimler yapacaklarını duyurdular.

Mısır Hac Organizasyonu yasadışı 16 Şirketin Ruhsatı İptal kayıt dışı hacı samsun haber dünya haberleri