'Yedi Renk Türkiyem Projesi' ile Türkiye'yi Tanıttılar

TAKİP ET

Samsun'da İlkadım ilçesindeki Kubilay İlkokulu, "Yedi Renk Türkiyem Projesi" kapsamında düzenlenen etkinlikle hem Türkiye'nin yedi bölgesini tanıttı hem de öğrenci ve veliler için gelir elde etti.

Kubilay İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğretmenler, veliler ve öğrenciler iş birliği yaptı. Proje çerçevesinde Türkiye’nin yedi bölgesi her yönüyle tanıtıldı. Okul bahçesinde kurulan stantlarda veliler, gözleme, keşkek, çiğ köfte ve zeytinyağlı sarma gibi birçok yöresel yemeği sundu. Ayrıca, Kubilay Okulu öğrencileri her bölgeye özel olarak hazırladıkları halk oyunları gösterilerini sergiledi. Etkinlikte, Karadeniz Arma Mehter Takımı en sevilen marşları seslendirerek katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Gram, "Yedi Renk Türkiye Projesi ile Türkiye Cumhuriyeti coğrafyası ile gönül coğrafyamızın hitap ettiği insanlığı, milletimizi, ülkemizi tanıtmak amacımızdır. Tarihimizle, geçmişimizle, yemeklerimizle, folklorümüzle, giyim kuşamımızla ülke coğrafyamızın sahip olduğu değerlerin bilinmesini istiyoruz. Çocuklarımıza bunları göstermek ve sevdirmek gayemizdi. Bunu başardığımızı düşünüyorum” dedi.

Projenin öğretmenleri Dilek Aydın, Mehtap Gündüz, Ekrem Kuru, Ömer Uğur Gök, Hüseyin Öksüzoğlu, Cihan Soytorun ve Esra Şanlı, unutulmakta olan gelenek ve görenekleri yeni kuşaklara aktarmayı amaçladılar. Şölen havasında geçen etkinlikte hem öğrenciler hem de katılımcılar doyasıya eğlendi.

Etkinliğe, Samsun Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar da katıldı ve projeyi desteklediğini ifade etti.