Yeniden Refah Partisi İlkadım Belediye Başkan aday adayı Ali Öztürk: "İlkadım Yeniden Refah ile nefes alacak !"

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi İlkadım Belediye Başkan aday adayı Ali Öztürk, ilçenin ticaret merkezi ünvanını kaybettiğini belirterek, "İlkadım'ın içi boşaltıldı. Ticaret merkezi İlkadım adeta harabeye döndü. İlkadım, Yeniden Refah ile nefes alacak "dedi.

Yeniden Refah Partisi İlkadım Belediye Başkan aday Adayı Ali Öztürk, 31 Mart yerel seçimleri öncesi saha çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 
Sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek İlkadım özelinde hayata geçireceği sosyal projeler hakkında bilgi veren Öztürk, 'Milli Görüş Belediyeciliğini yeniden hayata geçirerek İlkadım’a yeniden hayat vermek için geliyoruz' mesajı veriyor.

Mevcut iktidarın, İlkadım ilçesinde kayda değer bir yatırım ve proje üretmediğini dile getiren Öztürk, kentsel dönüşüm adı altında tamamen rantsal dönüşüm politikası izlendiğine dikkat çekti.   

'İLKADIM 20 YILDIR SAHİPSİZ BIRAKILDI'

Yeniden Refah Partisi İlkadım Belediyesi Başkan aday adayı Ali Öztürk, "Öncelikle neden İlkadım? Sorusuna kısa bir yanıt vermek isterim; 40 senedir İlkadım’da yaşamaktayım. 20 yıl önceki İlkadım’la bugünkünü kıyasladığımda artık ilçemize bir nefes aldırmam gerektiğini gördüm. Öncesinde ticaretin merkezi olan İlkadım, şuanda içi tamamen boşaltılmış, bütün varlıkları taşınmış boş ve harabe bir ilçe haline dönmüş durumdadır. Kale Mahallesi'nden Kadifekale’ye ve Selahiye’ye varıncaya dek bir çok mahallesi, adeta terkedilmiş ve savaştan çıkmışı andıran bir vaziyet ve görünüm almıştır. Düne kadar bu mahallelerde dükkan ve ev kiralamak için yer bulamazken bugün maalesef birçoğu boşaltılmış, terkedilerek harabe haline dönmüştür. Samsun’un sembolü olan Çiftlik Caddesi de benzer bir durumdadır.

Daha düne kadar insanların en yoğun uğrak yerlerinden olan Çiftlik Caddesi'nin dükkanları boş ve akşam 21.00'den sonra kimse uğramıyor. Bu gözde caddemiz de tamamen yabancılara terk edilmiş durumda. Adeta küçük bir Suriye’yi andıran bir yapıya büründü. İlkadım’ın bir öz evladı olarak bunu kabullenmemiz mümkün değildir. Bu nedenle İlkadım’ın yeniden eski güzel günlerine dönerek yeniden hayat bulması için Belediye Başkanlığı görevine talip oldum "dedi. 

'SİYASET CİDDİYET VE SORUMLULUK İSTER '

İktidar temsilcilerinin söylemlerini samimi bulmadığını ifade eden Yeniden Refah Partisi İlkadım Belediyesi Başkan aday adayı Ali Öztürk, "Mevcut iktidara mensup insanların, 'İlkadım sevdalısı' söylemiyle insanların karşısına çıkmalarına şaşıyorum. Bu tarz hamasi söylemler içime dokunuyor. 20 yıllık iktidarlarında hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi hareket ederek İlkadım’a sahip çıkacaklarını söylemelerini ciddi ve kayda değer görmüyorum. Bu tarz söylemler, samimiyetsizliğin bir göstergesidir. Siyaset ciddiyet ve sorumluluk ister. Görünürde iktidar cenahında yer alan hiçbir partilinin aday olsun, aday adayı olsun İlkadım için kayda değer bir projesi yok. Ortada sadece kuru vaatler var "dedi. 

'ÖNEMLİ KURUMLARIMIZI NE YAZIK Kİ KAYBETTİK'

Yeniden Refah Partisi İlkadım Belediyesi Başkan aday adayı Ali Öztürk şöyle devam etti; "Verdikleri bu boş vaatlerle İlkadım’ın içini boşalttılar. Merkez ilçemizde yer alan başta Büyükşehir olmak üzere Emniyet Müdürlüğü, SGK, önemli bankaların bölge müdürlükleri, STK’lar gibi önemli kurumlarımızı kaybettik. Hepsi buradan taşındı. Şu anda İlkadım tamamen kendi kaderine terk edilmiş durumdadır."

'MİLLİ GÖRÜŞ GELİYOR'

İlkadım’da Milli Görüş Belediyeciliğiyle yeniden bir yapılanmaya gideceklerini belirten Öztürk şunları kaydetti; "Biz, İlkadım’ın Milli Görüş Belediyeciliğiyle, 1994 ruhuyla yeniden canlanarak hayat bulabileceğini, tekrar eski güzel günlerine dönebileceğine gönülden inanıyoruz ve bunu gerçekleştirmek için göreve talibiz. Bununla ilgili önemli projeler hazırladık. İlçemize yeni bir çehre kazandıracağız. Geçmişin 20 yıllık kaybını silerek ilçemize yeni kazanımlar sağlayacağız.

Yeniden sanayi ve ticaretin merkezi haline getireceğiz. İlçemizi örnek gösterilecek bir Turizm şehri yapacağız. Projelerimizi de bu dönüşüm ve yenilenmeye yönelik olarak hazırladık. Proje tanıtım lansmanımızı gerçekleştirdiğimizde vatandaşlarımızı bizim boşuna aday olmadığımızı, İlkadım için aday olduğumuzu daha iyi idrak edecekler. Uzun bir dönem STK Yöneticiliği yapmış bir insanım. Yıllarca STK'larda görev aldım. Onların duygu ve düşüncelerini, İlkadım’a dair beklentilerinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Biz STK’ları ziyaret ederken bu duygu ve düşünceyle ziyaret ettik.

Birbirimizi çok iyi anladığımızı düşünüyorum. Gerek STK, gerekse esnaf ve vatandaşlarımızı ziyaretlerimde, artık kimsenin mevcut iktidardan memnun olmadıklarını, yeni bir soluk almaya ve değişime ihtiyaçlarının olduğunu görüyorum. Bunu her fırsatta cesurca dile getiriyorlar. Güvenebilecekleri ve sığınabilecekleri bir liman arıyorlar. Biz de bu güvenli limanın Yeniden Refah Partisi’nin Milli Görüş Belediyeciliği olduğunu kendilerine ifade ediyoruz.

Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın 11 aylık iktidar döneminde insanlarda bıraktığı duygu ve inanç bağı halen silinmemiş ve oldukça güçlü. Toplumun her kesiminde partimize büyük bir teveccüh ve ilgi var. İnşallah bizlerde vatandaşlarımızın bu güvenini boşa çıkarmayacağız. Hem İlkadım’ı, hem de Büyükşehir yönetimini kazanarak ilçemizi ve Samsunumuzu lâyık olduğu konuma, vatandaşlarımızla birlikte ele ele ve omuz omuza vererek taşıyacağız. Buna inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.