Yeniden Refah Partisi'nden İstanbul hamlesi! AK Partili isme adaylık teklif ettiler

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi, AK Parti ile ittifak konusunda anlaşamayarak İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarını çıkaracağını açıklamıştı. Bu sürpriz gelişmenin ardından parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Partili Metin Külünk'e teklif götürdü. İşte detaylar..

İstanbul, Ankara ve İzmir'de ayrı aday çıkarma kararı alan Yeniden Refah Partisi, İstanbul için AK Partili Metin Külünk'e teklif götürdü.

Teklif iddialarını doğrulayan Külünk Odatv'ye yaptığı açıklamada aynı nezaketle teklifi reddettiğini açıkladı.

İŞTE KÜLÜNK'ÜN AÇIKLAMASI;

23 Kasım 2023 tarihinde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurumuzu yaptık. Önce aday adaylığımızı, sonrasında ise projelerimizi beyan eden basına açık iki özel toplantı gerçekleştirdik.

Aday adaylık kararımızda Türkiye'nin içine girdiği son kulvarda karşılaşılacak muhtemel engel ve zorlukları görerek, insanımıza karşı bir sorumluluk bilinci ile hareket ettik. Durumumuz bugün görünenden farklı bir neticeye işaret etti. Olabilir, takdirdir.

Bu süreçte Yeniden Refah Partisi'nin nazik İBB adaylık teklifini kendilerine teşekkür ederek yine aynı nezaketle olmayacağımızı ifade ettik.

Türkiye'yi içine çekmeye çalışan karadeliğin farkında olarak, seçim sürecini takip edeceğim ve Türkiye'nin ihtiyacı olan toplumsal barışı adalet üzere inşa etme yolunda çalışmaya devam edeceğiz”