Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Adayı Adem Güney: "Esnafa destek verilmiyor"

TAKİP ET

Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret eden YRP SBB Başkan Adayı Adem Güney, "Esnaf devlet tarafından korunmalı. Esnafa gerekli destek verilmiyor" dedi.

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek ve esnaflarla kahvaltıda bir araya geldi.

 

ESNAFIN SORUNLARI VAR 

Güney, "Üretim yapılabilmesi için esnafın, sanatkarın korunması ve gelecek nesillere de o sanatı, üretimi aktarılması lazım. Maalesef ülkemizde ve Samsunumuzda bu noktada esnafımız sıkıntı çekiyor. Geçenlerde Gülsan Sanayi Sitesi'ne gittik. Vatandaş, ‘Başkanım ben üretmek istiyorum’ diyor. Gülsan’daki taşınmaza 1 milyon değer biçiliyor, Toybelen’deki sanayi sitesine 4 ile 6 milyon değer biçiliyor. Nasıl alacak esnaf buraları. Esnafı ayakta tutmak lazım. Bundan yaklaşık 25 sene önce Yusuf Ziya Yılmaz büyükşehir belediyesi için aday olduğunda, Samsun’un en önemli kent sorunu olarak trafiği göstermişti. Broşürü elimizde. 25 sene önce o zaman Fazilet Partisi’nde karşısında bizim adayımız Cemal Yılmaz Demir'di. Yusuf Ziya Yılmaz’ın ‘trafik sorununu çözeceğiz’ diye vaatleri vardı. Şu anda trafik sorunu devam ediyor mu? Maalesef ediyor. 25 senedir bu sorun çözülemedi.”