Yenilenen Türk Zırhlısı, Romanya'da İlk Kez Görücüye Çıkıyor

TAKİP ET

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği ve güncel ihtiyaçlara yönelik olarak yenilenen EJDER KUNTER 4X4 Özel Amaçlı Platform, Karadeniz Savunma ve Havacılık Fuarı'nda (BSDA) uluslararası arenada ilk defa sergilenecek.

Türk savunma sanayisi, BSDA 2024 Fuarı'nda, Romanya'nın artan savunma bütçesi ve bölgedeki savunma yatırımlarıyla uyumlu bir şekilde, modernizasyon projeleri ve iş fırsatları için fırsatlar arayacak.

Türk savunma sanayisi şirketlerinden Nurol Makina, BSDA 2024 Fuarı'na katılıyor ve zırhlı kara aracı NMS-L'nin yanı sıra EJDER KUNTER'in yenilenmiş versiyonunu sergileyecek.

EJDER KUNTER, Nurol Makina'nın EJDER YALÇIN araç ailesi ile aynı şasiyi kullanıyor ve daha yüksek mobilite ve koruma seviyesi sunuyor.

Araç, yüksek balistik koruma kabiniyle 14 personele kadar hizmet verebiliyor ve genel amaçlı kullanıma uygun bir platform olarak öne çıkıyor.

Nurol Makina, Romanya'da devam eden 4X4 araç ihalesine NMS-L modeliyle katıldı ancak idari şartların uygun görülmemesi sebebiyle ihaleye katılmama kararı aldı. Bununla birlikte, Romanya Savunma Bakanlığı'na işbirliği isteğini iletti ve Romanya ordusu ve emniyet teşkilatının ihtiyaçlarına yönelik araç tanıtımlarını sürdürecek.

EJDER KUNTER 4X4 Özel Amaçlı Platform Karadeniz Savunma ve Havacılık Fuarı da (BSDA) EJDER YALÇIN araç ailesi türk zıhlısı romanyada sergilenecek teknoloji samsun haber gündem haber