Yenilmez muhtar 6. dönem için hazırlanıyor

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi Muhtarlığı seçimlerini bölgeye uzun yıllardır hizmet eden Mustafa Öztürk kazandı. 6. dönem için kolları sıvayan Öztürk, "Sorunları biliyoruz. Çözümü için var gücümüzle çalışacağız "dedi.

İlkadım İlçesi Baruthane Mahallesi Muhtarlığı seçimlerinde 3 aday yarıştı. Baruthane Mahallesi'nin çehresini değiştiren hizmetlere imza atan Muhtar Öztürk, iki kadın muhtar adayına karşı seçimi kazanarak 6. dönem için kolları sıvadı. 

Kızılay ve toplum yararına çalışan birçok sivil toplum kuruluşunda uzun yıllar görev alan Baruthane Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, sorunların çözümü için var gücü ile çalışmalarına devam edeceklerinin mesajını verdi. 

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU 

Baruthane Mahallesi'nde başıboş köpek sorunu olduğunu ve vatandaşların bu durumdan tedirgin olduğuna vurgu yapan Muhtar Öztürk, "Ihlamur Kafe'nin hemen altında yer alan ve bir vakfa ait olduğunu bildiğimiz boş araziyi, başı boş hayvanlar mesken edinmiş. Köpekler adeta geceleri çete gibi dolaşıyor, vatandaşları tedirgin ediyor. Can dostlarımızın yeri barınaklardır. Bu konuda yoğun bir çalışma içerisinde olacağız "dedi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Baruthane Camisi'nin hemen arkasında yer alan ve eski Baruthane olarak yer alan bölgeninde kentsel dönüşüm alanına girmesi gerektiğini vurgulayan Muhtar Mustafa Öztürk, "Mahallemizde metruk binaların yıkılmasını istiyoruz. Eski Baruthane Mahallesi olarak bilinen bölgenin acilen kentsel dönüşüm çalışma alanına girmesi gerekir. SBB ve İlkadım Belediyesi'nin bu konudaki çalışmalarını biliyoruz. Bu işimizi daha da kolaylaştıracaktır "dedi. 

AŞEVİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR 

Baruthane Mahallesi'nin turizm noktalarından olan Amisos Tepesi'nin iki yıldır atıl durumda olduğuna dikkati çeken Muhtar Mustafa Öztürk şöyle devam etti; "Amisos Tepesi'nde yer alan restorantımız 2 yıldır kapalı. Samsun'un önemli turizm noktalarından olan Amisos Tepesi'ndeki restorantın vakit geçirilmeden açılmasını talep ediyoruz.  Bizler 7'den 77'ye herkesi kucaklamaya devam edeceğiz. Bölgemizde yer alan Külliye'de programcı Müge Anlı'nın destekleri ile toplanan bağışlarla yapılan aşevi içinde son rötuşlar yapılıyor. Müge Anlı ve Dostları Dr. Habip Demirel Kızılay Aşevi açılışa hazır hale getirildi. İçerisinde ince işçilikler yapılıyor "ifadelerini kullandı.