YEPAŞ çalışanları yeşil enerjiye geçti

TAKİP ET

YEPAŞ Genel Müdürü Arif Akşam, şirketin ve çalışanların evlerinde yenilenebilir enerjiye geçtiğini belirerek, "Bu kapsamda şirketimiz 2021 yılından itibaren tüm binalarında kullanılan elektrik enerjisini YE-TA Yeşil Tarifeden kullanmaktadır "dedi.

Yeşil enerji tarifesi olarak YE-TA tarifesine ilk geçen şirketlerden olan ve son üç yıldır şirket binalarında yeşil enerji kullanan YEPAŞ, çalışanlarında da benzer bilinci oluşturmak ve farkındalığı artırmak adına yeni bir projeye imza attı.

'FARKINDALIK OLUŞTU' 

YEPAŞ Genel Müdürü Arif Akşam,“YEPAŞ olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması, çevrenin korunması ve yenilenebilir enerjiyi herkes için ulaşılabilir hale getirmek adına yapılan çalışmaları destekliyoruz. Bu kapsamda şirketimiz 2021 yılından itibaren tüm binalarında kullanılan elektrik enerjisini YE-TA Yeşil Tarifeden kullanmaktadır. Bu bilincin tüm çalışanlarımızda da oluşması için şirket çalışanlarımızın 2023 yılı elektrik tüketimleri esas alınarak, EPİAŞ tarafından işletilen Türkiye’nin ilk ve tek milli yenilenebilir enerji sertifika piyasasından temin edilen YEK – G Yenilenebilir Enerji Kaynak Belgelerini çalışanlarımıza hediye ettik.
Bu sayede çalışanlarımızın 2023 yılı içinde evlerinde kullanmış oldukları tüm elektrik enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından temin edilmiş oldu ve bu durum da EPİAŞ tarafından düzenlenen YK-G sertifikaları ile de garanti altına alınmış oldu "dedi.