YKS'de Yapay Zekalı Kopya Operasyonu: İşte Detaylar

TAKİP ET

Isparta'da YKS sınavında yapay zeka destekli kopya çekme girişimi! Şüphelilerin kopya düzenekleriyle yakalanmasıyla ilgili haberin tüm detayları burada!

Isparta'da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) yapılan bir operasyon, yapay zeka destekli kopya girişimini gün yüzüne çıkardı. İşte yaşananlar:

Şüpheli Durumlar

Sınav esnasında M.E.E. isimli bir adayın hareketlerinden şüphelenen Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, adayı yakından takibe aldı.

Kopya Düzenekleri Ortaya Çıktı

Polis ekipleri, M.E.E.'nin ayakkabısının iç astarında bulunan kopya düzeneklerini tespit etti. Yapılan üst aramasında ise 'router' adı verilen internet bağlantısı sağlayan cihaz, kamera, cep telefonu gibi ekipmanlar ele geçirildi.

Yapılan Tespitler

Şüphelinin, ayakkabısının astarını yırtarak elektronik düzenekleri yerleştirdiği, sınav salonuna bu şekilde giriş yaptığı ve kopya çekme amacıyla bu cihazları kullandığı belirlendi.

Adli İşlemler ve Tutuklama

M.E.E. adli makamlara sevk edilerek '6114 sayılı Ölçme ve Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmet Kanununa muhalefet' suçlamasıyla tutuklandı. Yardım ettiği belirlenen A.B. ise serbest bırakıldı.

Şüphelinin sınav öncesi düzenekleri ayakkabısına yerleştirdiği, sınav esnasında ise bu cihazları kullanarak kopya çektiği tespit edildi.

Yapılan operasyonla bir kez daha sınav güvenliğinin önemi vurgulanırken, benzer suç girişimlerinin önlenmesi için tedbirlerin artırılması gerektiği belirtiliyor.

YKS kopya yapay zeka sınav güvenliği suç tutuklama adli işlemler Isparta Polis ekipleri eğitim samsun haber gündem haber