Yunanistan'da Türkiye sınırını geçiş tatbikatı yaptılar

TAKİP ET

Yunanistan, Batı Trakya'da Türkiye sınırına yakın bir noktada "sınır geçiş" tatbikatı gerçekleştirdi. Bu tatbikat, Meriç Nehri'nin sıfır noktasında, ağır silahlar ve askeri araçlar kullanılarak yapıldı. Tatbikata tanklar ve helikopterler de dahil oldu.

Tatbikat, İskeçe'de bulunan 4. Kolordu'ya bağlı 31. Motorlu Piyade Tugayı, 1. Ordu Havacılık Tugayı, 730. Köprücü Taburu ve 744. Köprücü Bölüğü'nün katılımıyla gerçekleştirildi. "Nehir Rotası" adı altında düzenlenen bu tatbikatın amacı, personelin paletli ve tekerlekli araçlarla modern savaş ortamı koşulları altında su engellerini geçme tekniklerini öğrenmelerini sağlamaktı.

Tatbikatı izleyenler arasında Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Georgios Kostidis, 1. Ordu / AB-OHQ Komutanı Korgeneral Dimokritos Konstandakos, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Stavros Papastathopulos ve Ordu Destek Yüksek Askeri Komutanlığı (ASDYS) Komutanı Korgeneral Dimitrios Bolomitis bulunuyordu. Ayrıca, ABD, Mısır, Ermenistan, Bulgaristan, İtalya ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden gözlemciler de tatbikatı yerinde takip etti.

Bu tatbikat, Yunanistan'ın sınır güvenliğini artırma ve askeri personelin yeteneklerini geliştirme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda, Türkiye'ye yakın bir bölgede yapılması nedeniyle dikkat çekiyor ve bölgedeki askeri ve diplomatik ilişkiler üzerinde etkileri olabileceği düşünülüyor.