Yurttaki Asansör Kazasında 4 Sanığa Hapis Cezası

TAKİP ET

Aydın'da üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümüyle sonuçlanan asansör kazası davasında, 4 sanık hapis cezasına çarptırıldı. Bir sanık beraat etti.

Aydın'da üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümüyle sonuçlanan yurt binasındaki asansör kazasına ilişkin dava, Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davada, 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma' suçunu işlediklerinin sabit olduğu gerekçesiyle 1 sanığa 5 yıl 6 ay 20 gün, 3 sanığa ise 2 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Bir sanık ise beraat etti.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar asansör bakım firması yetkilisi Mustafa B., montaj yapan firmanın sahibi Halil T., makine mühendisleri Uğur İ. ve Ramazan A. ile tutuksuz sanık elektrik mühendisi Nuri M. katıldı. Olayda hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın yakınları da duruşmada hazır bulundu.

Savcının Mütalaası

Savcı, Mustafa B., Halil T., Ramazan A., Uğur İ. ve Nuri M.'nin 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma' suçunu işlediklerinin sabit olduğunu savundu. Halil T., Ramazan A. ve Uğur İ.'nin hükümle birlikte tahliye edilmeleri talep edildi. Asansör bakım görevlisi Mustafa B.'nin ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesi istendi.

Mahkeme Kararı ve Cezalar

Mahkeme, Mustafa B.'ye 'taksirle bir kişinin ölümüne neden olma' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Suçun bilinçli taksirle işlenmesi nedeniyle ceza 6 yıl 8 aya çıkarıldı, ancak sanığın geleceği üzerindeki etkileri göz önüne alınarak 5 yıl 6 ay 20 gün olarak belirlendi. Sanık ayrıca 2 yıl meslekten menedildi. Halil T., Ramazan A. ve Uğur İ.'ye verilen 3 yıl 6 ay hapis cezası, indirimle 2 yıl 11 ay olarak karara bağlandı ve 3 sanık tahliye edildi. Nuri M. ise beraat etti.

Olayın Geçmişi

25 Ekim 2023'te Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen asansör kazasında Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında asansör bakım firması yetkilisi, montaj firması sahibi ve 2 mühendis tutuklanmıştı.

Aydın asansör kazası Zeren Ertaş hapis cezası Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi adalet asansör bakım yurt kazası samsun haber gündem haber