Yusuf Ziya Yılmaz'dan Mustafa Demir açıklaması: 'Muhalefete fırsat vermemek lazım'

TAKİP ET

SBB Başkanı Mustafa Demir'in tartışmalı işlere imza atması konusunda kendisine yönetilen soruları cevaplayan AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Muhaliflere siyaset amacıyla yapacakları fırsat vermemek lazım" dedi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | ÖZEL HABER | AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde tecrübe paylaşımı yapan ve mesajlar veren Yılmaz, "Bizim için önemli olan algı belediyeciliği değil, hizmet ve eser belediyeciliğidir" dedi.

Toplantıda söz alan Hedef Halk Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar, görev süresi dolmasına kısa zaman kala Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir'in tartışmalı işlere imza atması konusuna değindi.

Gazeteci Cabbar'ın; "Kürtün Vadisi'nin imara açılması, Kurupelit Yat Limanı'nıda ÇED sürecinin başlatılması, Tekkeköy ve Atakum'da arsa satışına yetki alması ve son olarak yüksek gelen su faturalarına" ilişkin hem muhalefetin hem de vatandaşların bu konulardaki tepkilerine ve eleştirilerine yönelik sorusunu cevaplayan AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Sonuçta bizim belediye başkanımız. Samimi söylüyorum, ben de duydum bir iki tanesini ama onun ötesinde ayrıntılı bilgim yok. Siyasi muhaliflere siyaset amacıyla yapacakları fırsat vermemek lazım" dedi.

SONUÇTA BİZİM BAŞKANIMIZ

Yusuf Ziya Yılmaz, şöyle konuştu; "Birebir uygulamalarla ilgili süreci takip edebilecek kadar içinde bulunduğum sorumluluklarımın gereği bilemiyorum. Ben de duydum bir iki tanesini ama onun ötesinde ayrıntılı bilgim yok. Seçimden sonra yakından takip edebileceğimiz uygulama olacaktır. Ayrıca belediye başkanımızın uygulamalarıyla ilgili şu an için herhangi bir yorumda bulunmanın uygun olmadığını düşünüyorum. Sonuçta bizim belediye başkanımız. Muhalefete sahada kullanabileceği argumanlara fırsat vermemek lazım, bu süreçte dikkat etmek lazım."

1999 SEÇİMLERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Kendisinin de 1999 seçimlerinde 'yüksek su faturalarından kaynaklı' seçim kampanyası yürüttüğünü ifade eden Yılmaz, "Seçim zamanı bana; 'su fiyatları uçtu' denildi. Rahmetli Başkan Muzaffer Önder'e karşı seçim kampanyasında 'yüksek su faturalarını gündeme alalım' dedik. İtiraf ediyorum, biz de uyguladık. Söz verdik. İyi fırsat dedik. Bunun üzerinden siyaset yaptık. Başkan olduktan sonra baktım ki; 'su pahalı değilmiş.' Suyu taşıma maliyetleri yüksekmiş. Sonra nasıl yapalım, nasıl düşürelim diye düşünürken, dedik ki; 'bundan sonra zam yapmayalım.' Dolayısıyla şehirlerin suyun maliyetinin üzerindeki etkilerini görmeden su fiyatı üzerinde konuşmak doğru bir şey değil" ifadelerini kullandı.