Yüzen kondu reklam yapmış!

TAKİP ET

Kurupelit Marina'ya deniz üstüne 'konteyner yapı' konuşlandıran mimarlık ofisinin sahibi konuştu. Eren Uysal, "Bu yapı tekne olarak geçiyor ve ruhsatlıdır. 10 günlüğüne reklam amaçlı konuldu" dedi.

Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Kurupelit Marina'da denizin üstündeki 'konteyner yapı' dikkat çekti. 'Kaçak mimarlık ofisi' yapıldığı iddiası sosyal medyada gündem oldu. Paylaşımı yapan Instagram sayfasında; "Denizin üstüne ne açılmasını istersiniz?" şeklinde sorusu soruldu.

Sosyal medyada vatandaşlar tarafından Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi etiketlenerek, denizde yüzer konteyner yapının ne gerekçeyle yapıldığına ya da izin verildiğine dair bilgilendirme istenildi ancak paylaşımlar cevapsız kaldı.

YAPININ SAHİBİ KONUŞTU

Yapıyı denize konuşlandıran Eren Uysal isimli mimarlık ofisinin sahibi, Samsun Kent Haber'den gazeteci Haydar Öztürk'e açıklama yaparak, bilgi verdi. Eren Uysal, "Bu yapı tekne olarak geçiyor ve ruhsatlıdır. Teknede herhangi bir satış yapılmıyor. Buraya sadece reklam amaçlı olarak 10 günlük süreliğine konuldu" dedi.

TEKNE RUHSATI VAR

Kurupelit Marina'da deniz üzerinde bulunan yapının 10 günlük reklam amaçlı konulduğunu kaydeden mimar Eren Uysal, "Firmamıza ait deniz üstündeki bu yapının tekne ruhsatı mevcuttur. Teknede herhangi bir satış yapılmıyor. Reklam amaçlı konuldu. Tekne 3 senedir Yelken Kulüp'te duruyordu. Zaten önümüzdeki günler tekrar Yelken Kulübe götürülecek" diye konuştu.

"Teknenin ruhsatlı olduğunu ve deniz üzerine kaçak bir ofis yapıldığı iddiası doğru değildir" diyen Eren Uysal, "Bu tekneyi insanlar 'kaçak ofis' diyerek şikayet ettiler. Samsun Büyükşehir ve Atakum Belediyesi zabıtaları şikayetler sonrası geldi, ruhsatımızı gösterdik. Herhangi bir işlem yapmadılar" sözlerini kullandı.
 

samsun samsun haber son dakika tekne yapı