"Yüzyıllık Destan: Ateş" 19 Mayıs'ta Samsun'da Sahnelenecek

TAKİP ET

Samsun'da, Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olan 19 Mayıs'ta, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışına kadar olan süreci anlatan "Yüzyıllık Destan: Ateş" adlı oyun sahnelenecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun hazırladığı oyun, Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Emre Başer'in canlandırdığı oyunda, metin yazarlığını Haluk Özenç üstlenirken, yönetmen koltuğunda Barış Erdenk oturuyor. Oyunun proje koordinatörlüğünü ise Gonca Eryiğit yapıyor.

"Yüzyıllık Destan: Ateş"in dekoru Emre Satı, kostümleri Özge Akarsu, ışık tasarımı Osman Uzgören ve Mustafa Bal, müziği Gürkan Çakıcı, koreografisi ise Sibel Erdenk'e ait.

Oyunda, 19 Mayıs 1919'dan, Meclis'in açıldığı 23 Nisan 1920'ye kadar olan dönemde yaşananlar, Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele yolculuğu ve Anadolu'da yakılan bağımsızlık ateşi detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Cevat Duman, Muzaffer Saygı, Akın Berk Sağıroğlu, Barbaros Efe Türkay, Murat Kesim, Aykut Züngür, Berk Baykut, Kadircan Şeren, Onur Kayabaşı, Cem Bardakçı, Betül Tirben, Orida Yıldıran, Gül Öz, Kıvanç Bozkır ve Doruk Altunkaya gibi usta oyuncuların rol aldığı oyunda, tarih ve mücadele dolu anlar sahneye taşınacak.

samsun samsun haber son dakika Yüzyıllık Destan: Ateş