Z Kuşağı, Y Kuşağına Göre Daha Yoksul

TAKİP ET

Yapılan araştırmalar, Z kuşağının, aynı yaş grubundaki Y kuşağına kıyasla mali açıdan daha zorlu bir dönemden geçtiğini ortaya koyuyor.

ABD merkezli TransUnion şirketi, 22-24 yaş aralığındaki Z kuşağının harcamalarını, 10 yıl önce aynı yaş grubundaki Y kuşağıyla karşılaştırdı. Araştırma sonuçlarına göre, bugünün gençleri, yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle, aynı yaş grubundaki Y kuşağına göre daha düşük gelire ve daha fazla borca sahipler.

Geçen yıl 22-24 yaş aralığındaki gençlerin ortalama yıllık geliri 45 bin dolar olarak belirlenirken, aynı yaş grubundaki Y kuşağının 10 yıl önceki geliri ise 51 bin dolar olarak kaydedildi. Bu veriler, Z kuşağının, ekonomik anlamda daha stresli bir dönemden geçtiğini gösteriyor.

Araştırmaya katılan Z kuşağı gençlerinin yüzde 14'ü ekonomik açıdan "aşırı stresli" olduklarını ifade ederken, aynı yaş grubundaki Y kuşağında bu oran yüzde 8 olarak belirlendi. Ayrıca, 10 yıl önce ekonomik olarak "rahat" olduklarını söyleyen Y kuşağı gençlerinin oranı yüzde 13 iken, bugün Z kuşağı gençlerinin yalnızca yüzde 8'i kendilerini güvende hissediyor.