Zorlu Eğitim Kurumları'nda futbol şehitleri törenle anıldı

TAKİP ET

Türk futbolunun en acılı günlerinden biri olarak tarihe geçen 20 Ocak 1989'da meydana gelen kazada hayatını kaybeden Samsunsporlu futbolcular, Zorlu Eğitim Kurumları'nda düzenlenen törende anıldı.

Türk futbolunun en acılı günlerinden birisi olarak tarihe geçen 20 Ocak 1989 senesinde Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan’ın anısına, kazanın 35. Yıl dönümünde Zorlu Eğitim Kurumları’nda anma etkinliği programı düzenlendi.

Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu 

ANMA PROGRAMINA YOĞUN KATILIM 

Zorlu Eğitim Kurumları Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Zorlu Eğitim Kurumları  Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu, Samsunspor eski Başkanı Hakkı Tomaç, Kulübün Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kaya, takımın eski futbolcularından Hakkı Bayrak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri kulübün taraftar grupları, Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Demiraslan, Taraftar Grup Başkanı Tonguç Ali Anıl ve Grup Liderleri , 2.Ligde mücadele eden Zorlu Koleji Spor Kulübü Staff Ekibi ve Oyuncuları , YAB-PA Spor Kulübü Başkanı Ali Akyüz,  ortaokul ve lise öğrencileri ve okulun öğretmenleri katıldı.

'FUTBOL ŞEHİTLERİMİZİN ANISINI GURURLA TAŞIYORUZ'

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Merasimin ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu  “20 Ocak 1989 senesinde elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılan Samsunspor’umuzun çok değerli futbol şehitlerini bir kere daha anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bir yanda hüzün, keder ve matem havası içindeyken, bir yandan da zorluklara göğüs gererek bugünlere kadar gelen Samsunspor’umuzun büyüklüğünü, gururunu yaşıyoruz.

Kulüplerin büyüklüğü, geçmişiyle ve tarihiyle doğru orantılıdır. 20 Ocak günü çok elim ve vahim bir kaza ile hayatını kaybeden Nuri Hocamızın, Mete’nin, Tomiç’in, Asım’ın, Muzaffer’in ve kazada sakat kalarak hayata tutunan ve yaşamını Samsun ve Samsunspor’umuz için feda eden kaptanımız Emin Kar’ın anısını gururla taşıyoruz.  Yine kazadan yaralı olarak kurtulan futbolcularımıza da minnet ve şükranlarımızı sunarak, sağlıklı bir yaşam sürmeleri için dualarımızda her daim yer veriyoruz. Varolsunlar, ömürleri uzun olsun.

Zorlu Eğitim Kurumları olarak bizler her yıl, futbol şehitlerimizin geride bıraktıkları hatıraları yaşatmaya, genç nesillere Samsunspor sevgisini anlatmaya ve onlara aktarmaya çalışıyoruz. Dün, bugün ve yarın her daim bıkmadan,usanmadan Samsunspor’umuzun emrinde olmak, her Samsunlu için asli bir görev, futbol şehitlerimize olan sorumluluğumuzun bir gereğidir. Kazada hayatlarını kaybeden futbol şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve büyük Samsunspor camiasına sabırlar diliyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

'SAMSUNSPOR’U EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK'

Ergin Zorlu’nun konuşmasının ardından yaşanan kazaya bizzat tanık olan, Samsunspor eski futbolcusu Hakkı Bayrak kürsüye gelerek, 1989 senesinde yaşanan kazayı bütün ayrıntılarıyla anlattı. Bayrak’ın konuşması esnasında salonda duygu yüklü anlar yaşandı. Kazada vefat eden takım arkadaşlarına Allah’tan rahmet dileyen Bayrak, kaza sonrası sakatlık geçirerek hayata tutunan dostlarına da acil şifalar temennisinde bulundu. Gelecekte de gençlerin Samsunsporu en güzel şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade eden Bayrak, salondaki davetlilerden yoğun alkış aldı.   

'20 OCAK KUTSALDIR'

Hakkı Bayrak’ın konuşmasının ardından söz alan Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kaya da bir konuşma yaparak, düzenlenen anma etkinliğinden dolayı Ergin Zorlu’ya ve okulun eğitmenlerine ve programda emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. 

Yaşanan kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Kaya, 20 Ocak tarihinin Samsunsporluların gerçeği ve yaşanmışlığı olduğunu belirterek, bu özel günün aynı zamanda Samsunsporlular için kutsal bir zaman dilimi olduğunu söyledi.Bu kutsal değerin, gelecek nesillere aktarılmasının en başta gelen görevleri olduğunu  kaydeden Kaya, köklü bir mazisi olan Samsunspor’un bir üyesi ve gönüllüsü olmaktan duyduğu mutluluğu ve onuru dile getirerek Türk sporuna değer katan bir takım olduğuna vurgu yaptı. 

'ASLA UNUTMAYACAĞIZ'

Kaya’nın konuşmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili kısa bir konuşma yapan Kulübün eski Yöneticisi Hakkı Tomaç'ta, 20 Ocak'ın tarihe geçen kara bir gün olduğunu, bu acıyı unutmanın mümkün olmadığını söyledi.

"O gün kaybettiğimiz değerli dostlarımızı özlemle ve rahmetle anıyoruz" diyen Tomaç, onları hiçbir zaman unutmayacağını, her zaman zihninde ve gönlünde yaşatacağını belirtti.

DUYGU DOLU ANLAR 

Konuşmaların ardından kaza günü yaşanan olayların, gazete ve televizyon haberlerini konu alan slayt gösterisi yapıldı. Slaytta vefat eden futbolcuların yakınlarının gönderdikleri mesajlar, kısa video olarak sunuldu.

Slayt sunumu sonrasında şiir dinletisine geçildi. 11-B sınıfı öğrencisi Oğuz Kaan Asan, 20 Ocak 1989 isimli şiirini okudu. Ardından 12-b sınıfı öğrencisi İbrahim Ege Süslü, Samsunspor temalı şiirini okudu.

Okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aydın Çamoğlu, etkinliğe özel hazırladığı 'Bir Deplasmanın Öyküsü Malatya' isimli makalesini okudu. Şiir dinletisinin ardından Ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırladığı orotoryo sahnelendi. Orotoryada öğrenciler, vefat eden oyuncuları canlandırarak fotoğraflarına birer gül bıraktı. Programın final bölümünde okul korosunun hazırladığı konser performansı, davetlilerden büyük beğeni topladı. Etkinlik, okul yönetiminin, davetlilerin ve öğrencilerin, günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle sona erdi.