Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem: Mayıs Poliçeleri...

TAKİP ET

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK) uyguladığı hasar maliyet endeksi, mayıs ayı zorunlu trafik sigortası poliçelerine yüzde 3'lük artış olarak yansıdı.

Türkiye'de zorunlu trafik sigortasında mayıs ayı poliçeleri, SEDDK'nin 1 Mayıs'ta devreye aldığı hasar maliyet endeksine göre azami yüzde 3 artışla kesilecek. Bu yeni uygulama, trafik sigortasının prim belirlenmesinde önemli bir referans noktası olacak.

Hasar maliyet endeksi hesaplamasına geçilmesiyle birlikte, her ay asgari ücret, yedek parça, bakım-onarım ve motorlu araçlardaki fiyat değişimleri dikkate alınarak primler belirlenecek. Bu değişiklikle birlikte araç modeli, yaşı ve ikamet edilen bölgenin yanı sıra endeksi oluşturan fiyatların değişimleri de prim miktarını etkileyecek.

SEDDK'nin yayımladığı genelgeye göre, mayıs ayı prim artışı azami yüzde 3 olarak belirlendi. Böylece sigorta şirketleri, zorunlu trafik sigortası poliçe fiyatlarında azami yüzde 3 artış yapabilecekler.

İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Özgür Yılmaz, hasar maliyet endeksindeki en önemli kalemin asgari ücret artışı olduğunu belirterek, serbest tarifeye geçilmesi gerektiğini savundu. Yılmaz'a göre, serbest tarife ile sigortalılar daha uygun primlerle poliçeye ulaşabilir hale gelebilir.

Türkiyede zorunlu trafik sigortası Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem SEDDK in 1 Mayıs a devreye aldığı hasar maliyet endeksi İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Özgür Yılmaz Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetlem