Bakan Uraloğlu: Bu yıl 100 tır dorsesi taşıma vagonu üretilecek
Paylaş

Bakan Uraloğlu: Bu yıl 100 tır dorsesi taşıma vagonu üretilecek

Ekleme: 28.06.2026 15:19 Güncelleme: 28.06.2026 15:25

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRASAŞ tarafından yürütülen Tır Dorsesi Taşıma Vagonu Projesi'nde prototip üretimin bittiğini ve bu yıl 100 vagon üretileceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ (TÜRASAŞ) tarafından yürütülen Tır Dorsesi Taşıma Vagonu Projesi'nde prototip üretiminin başarıyla tamamlandığını ve test süreçlerinin başladığını bildirdi. Türkiye'de bir ilke imza atılacağını belirten Bakan Uraloğlu, "TÜRASAŞ'ta bu yıl içinde 100 adet üretmeyi planladığımız vagonlarımız ile milli demir yolu filomuzu daha da güçlendireceğiz" ifadesini kullandı.  

TÜRASAŞ GELİŞTİRDİ: LOJİSTİKTE YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARI ARALANIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada TÜRASAŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla yürütülen Tır Dorsesi Taşıma Vagonu Projesi'ne dair önemli detaylar paylaştı. Türkiye'de lojistik taşımacılık altyapısını tamamen değiştirecek yeni nesil projenin üretim aşamasında büyük bir aşama kaydedildiğini aktaran Uraloğlu, prototip vagonun banttan indirilerek zorlu test süreçlerine başlandığının altını çizdi. Geliştirilen yeni nesil vagonlar, lojistik sektörüne hem ekonomik hem de daha çevreci alternatif çözümler sunacak.

BU YIL İÇİNDE 100 ADET YERLİ VAGON DEMİR YOLLARINA İNECEK

Kara yolu lojistik sektörünün en önemli unsurlarından biri olan tır dorselerinin, yerli imkanlarla üretilen bu özel yük vagonlarına yüklenerek demir yolu hattı üzerinden de taşınabileceğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, üretim takvimine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"TÜRASAŞ'ta bu yıl içinde 100 adet üretmeyi planladığımız vagonlarımız ile milli demir yolu filomuzu daha da güçlendireceğiz. Test süreçlerinin ardından hizmete alacağımız bu vagonlar, kara yolu ve demir yolu taşımacılığını birbirini tamamlayan bir yapıya dönüştürerek daha verimli, daha ekonomik ve daha sürdürülebilir lojistik altyapısının oluşmasına katkı sağlayacak."  

UZUN MESAFEDE DEMİR YOLU, SON KİLOMETREDE KARA YOLU AVANTAJI

Projenin intermodal taşımacılık zincirindeki rolüne de değinen Bakan Uraloğlu, söz konusu vagonlar sayesinde iki farklı ulaşım modunun tek bir taşıma zincirinde kusursuz bir şekilde birleşeceğini belirtti. Uraloğlu, yeni sistemle birlikte yüklerin uzun mesafeli rotalarda demir yolunun çevreci ve düşük maliyetli avantajlarından faydalanacağını, şehir içi veya kısa mesafeli son kilometre dağıtımlarında ise kara yolunun esnek yapısını koruyarak lojistikte verimliliği maksimum seviyeye çıkaracağını kaydetti.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.