BM’den Gazze İçin Çarpıcı Açıklama: “Tüm Nüfus Yardıma Muhtaç”
Paylaş

BM’den Gazze İçin Çarpıcı Açıklama: “Tüm Nüfus Yardıma Muhtaç”

Ekleme: 20.01.2025 22:55 Güncelleme: 31.05.2026 04:42

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Gazze nüfusunun temel ihtiyaçlar için yardıma muhtaç olduğunu belirtti. Çocukların çoğu günde sadece bir öğün yemek yiyebiliyor.

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Gazze’deki insani krizle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Nüfusun tamamının temel ihtiyaçlar için yardıma ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Haq, özellikle çocukların durumunun endişe verici olduğunu belirtti.

ÇOCUKLAR GÜNDE SADECE BİR ÖĞÜN YEMEK YİYEBİLİYOR

Gazze nüfusunun yarısının çocuklardan oluştuğunu ifade eden Haq, “Çocukların çoğu günde yalnızca bir öğün yemek yiyebiliyor. Gazze’deki insani durum çok ciddi” dedi.

BM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Ateşkesin ardından BM, Gazze’ye yönelik yardım çalışmalarını artırdı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bölgedeki hastanelerin kapasitesini artırmak için 60 günlük bir plan başlattı. Haq, bölgede 30 bin kişinin hayati tehlike arz eden yaralanmalarla özel tedaviye ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

ATEŞKES VE YARDIM SEVKİYATI

Ateşkes sonrası yapılan yardım sevkiyatlarında güvenlik sorunları yaşanmadığını belirten Haq, “Şiddet ya da yağmalamayla karşılaşmadık. Mümkün olan en fazla yardımı ulaştırmak için toplumla sürekli iletişim halindeyiz” dedi.

ATEŞKES VE ESİR TAKASI ANLAŞMASI

Katar’ın arabuluculuğuyla İsrail ve Hamas arasında sağlanan ateşkes anlaşması 19 Ocak’ta yürürlüğe girdi. Anlaşmanın ilk aşamasında İsrail tarafından 90 Filistinli serbest bırakılırken, Hamas ise 3 İsrailli kadını Kızılhaç ekibine teslim etti.

 

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.