Burcu Köksal AK Parti'ye Geçiş Sürecini Anlattı
Paylaş

Burcu Köksal AK Parti'ye Geçiş Sürecini Anlattı

Ekleme: 08.05.2026 10:54 Güncelleme: 31.05.2026 10:43

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, AK Parti'ye geçiş süreci ve CHP'de yaşadığı kırılma noktaları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Siyaset gündeminde büyük bir hareketliliğe neden olan transfer haberi, bizzat muhatabı tarafından yapılan açıklamalarla yeni bir boyut kazandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, mevcut partisinden istifa ederek iktidar saflarına katılma kararının perde arkasındaki gelişmeleri paylaştı.

Belediye yönetimi sırasında karşılaştığı engelleri ve parti içi uyuşmazlıkları dile getiren Köksal, hizmet odaklı çalışma prensibinin sekteye uğradığını belirtti. Özellikle yerel yönetim stratejileri ve belediyeye kaynak oluşturacak projeler konusunda kendi meclis üyeleriyle yaşadığı fikir ayrılıkları, süreci hızlandıran temel unsurlar arasında yer aldı.

OTOPARK KRİZİ VE DİSİPLİN SÜREÇLERİ BARDAĞI TAŞIRDI

Belediye başkanı seçildikten sonra kentin kalkınması için sunduğu tekliflerin reddedilmesini "kırılma noktası" olarak nitelendiren Köksal, yerel projelerin siyasi çekişmelere kurban edildiğini savundu. Özellikle İl Özel İdaresi'ne bağlı bir otoparkın belediyeye kazandırılması yönündeki girişimin engellenmesi, başkanın parti içindeki desteğini sorgulamasına yol açtı.

Süreçte sadece idari değil, kişisel saldırılara da maruz kaldığını ifade eden Köksal, sosyal medya üzerinden ailesine yönelik hakaretlerin cezasız kalmasından derin üzüntü duyduğunu belirtti. Hukuki yollara başvurmasına ve dosyaları parti kurullarına iletmesine rağmen somut bir adım atılmaması, ayrılık kararının en önemli gerekçelerinden biri olarak öne çıktı.

SALI GÜNÜ RESMEN AK PARTİ SAFLARINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği uzun görüşmenin ardından kararını netleştiren Köksal, halkın beklentileri ve anket sonuçlarının da bu değişimde etkili olduğunu vurguladı. Hakkındaki asılsız iddiaları reddeden Belediye Başkanı, katılımın gerçekleşeceği tarihi de bizzat duyurdu.

Süreçle ilgili sessizliğini bozan Burcu Köksal, kararının ardındaki motivasyonu şu sözlerle özetledi:

"Memleketime hizmet için milletvekilliğini bırakıp belediye başkanı oldum. Ama CHP ile mücadeleden yoruldum. Ben hizmet etmek istedim. Memleketime hizmet etmektir benim çabam. Ama CHP beni çok yordu. Evet ben bir karar verdim. Salı günü genişletilmiş il başkanları toplantısında AK Parti’ye katılıyorum. Bu kararın arkasında herhangi bir tehdit ya da baskı yoktur. Hakkımda herhangi bir soruşturma da bulunmamaktadır."

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.