Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, gazetemizi ziyaret ederek genel ve yerel gündemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kurucu Medya Grup Başkanı Aziz Yener Cabbar ile sohbet eden Mehmet Özdağ, Samsun örgütü olarak tam kadro sahada olduklarını, özellikle ilçelerde daha koordineli bir şekilde hareket ettiklerini belirtti.
Mehmet Özdağ, “Parti Meclisi Üyemiz Nazan Güneysu, Milletvekilimiz Murat Çan ve örgütümüzün tüm kademeleri sahadayız. Üye çalışmalarımız devam ediyor. Partimizin politikalarını vatandaşa, esnafa, pazarcıya, emekliye, memura, meslek odalarına, STK temsilciliklerine, kadınlarımıza, gençlerimize ulaşabildiğimiz herkese anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

SANDIK SORUMLULARI TEK TEK KONTROL EDİLİYOR
Genel Merkez’den gelen yazı ile birlikte 81 ilde sandık görevlilerinin atanması ve mevcut eksikliklerin giderilmesi adına titizlikle çalışma yürütüldüğünü kaydeden Mehmet Özdağ, şöyle devam etti:
"Genel Merkezimiz tarafından Türkiye genelinde 81 ilimize sorumlular atandı. Samsun Bölge Sorumlusu olarak eski Parti Meclisi Üyemiz Uğur Şevran atandı. Genel Merkezimiz sandık görevlilerimizin belirlenmesini talep etti. Samsun genelinde 3 bin 500 civarında sandığımız var. Tüm ilçe örgütlerimizle sandık görevlileri eksiklerimizi tespit ettik. Yaklaşık 100 kadar eksiğimiz vardı, tamamlamaya çalışıyoruz. Bununla da bitmiyor, Genel Merkezimiz tek tek arayarak, “Şu ilçede/mahallede/sandık numarasında ‘sandık görevlisi’ olduğunuzu biliyor musunuz?” diye sorup, teyit ediyor. Çok ciddi, titiz bir çalışma yürütülüyor."

38 SORULUK ÖRGÜT PERFORMANS ANKETİ
CHP Genel Merkezi’nin ‘il başkanı, 17 ilçe başkanı ve örgütleri’ değerlendiren 38 soruluk örgüt performans anketi gönderdiğini belirten Mehmet Özdağ, “24 bin civarında üyemiz var. Üyelerimize bizleri soruyor. ‘Çalışmalarımızdan haberdarlar mı, yönetim kurulu üyeleri karar almada yetkinliklere sahipler mi?’ gibi farklı farklı konu başlıklarında 38 soru var. Anketin tüm üyelere ulaşması konusunda bilgilendirme yaptık. Ve gelen anketi sadece bir kez oylayabiliyorsun, ikinci bir üye veya üye dışında birinin oylama imkanı yok. Bu anket sonucunu biz de bekliyoruz. Nerede eksiğiz görmek istiyoruz."

Ziyarette gazetemizin Genel Yayın Koordinatör Noyan Alper Cabbar ve köşe yazarı Şakir Demirci, CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tugay Türkköylü ile CHP İlkadım İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Orman da yer aldı.
"Önceki dönemde eksik olduğumuz konuları bu dönem düzeltmeye çalışıyoruz” diyen Mehmet Özdağ, “Eleştirileri tek tek dinliyoruz. Her gün sahadayız. Bir ilçeye gittiğimizde parti binasında değil, sokakta, pazarda, caddede, kahvehanede siyaset yapıyoruz" sözlerini kaydetti.
ÖRGÜTÜMÜZ KAPI KAPI DOLAŞACAK
Mutlak butlan sürecine değinen CHP’li Başkan Özdağ, "Bizim gündemimizde bu konu yok. Biz Genel Başkanımız Özgür Özel’in bize işaret ettiği gibi 4 Mayıs’tan itibaren tüm örgütümüzle sahada olacağız. Kapı kapı partimizin iktidar yürüyüş programını vatandaşlara anlatmaya başlayacağız. Biz; işçimizin, emekçimizin, esnafımızın, emeklimizin AK Parti iktidarından kurtulması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

ÜSLUBUMUZA DİKKAT ETMELİYİZ
Son günlerdeki CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ile AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse arasındaki polemiğe dikkat çeken CHP’li Başkan Mehmet Özdağ, “Sayın Mehmet beyin muhatabı benim. Bugün rahmetli Azmi Yılmaz’ın cenaze töreninde yan yana saf tuttuk. Ancak milletvekilimiz hakkında haksız ithamlarda bulunması, kullandığı üslubu yakıştıramadım. Bizler parti ayrımı gözetmeksizin il başkanları olarak her türlü programda yüz yüze bakıyoruz. Siyaseten rakibiz evet ama iletişim ve üslup konusunda dikkat etmeliyiz, sağlıklı ifadeler kullanmalıyız. Bunu CHP İl Başkanı olarak önemli bir sorumluluk olarak görüyorum” dedi.
Nazım Akpınar