Cumhuriyet Halk Partisi Meclis grubunda idari ve kurumsal yapılanma açısından hareketli saatler yaşanıyor. CHP'de 2 ihraç! Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın... Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın'ın CHP Grup Başkanvekilliği düştü.
Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri düştü. TBMM'nin resmi internet sitesinde grup başkanvekillikleri ünvanları kaldırıldı. Parlamento genel sekreterliği ve ilgili bilişim birimleri tarafından web sitesi üzerinde yapılan incelemeler neticesinde, milletvekillerinin profil sayfalarında yer alan idari görev tanımlarının güncellendiği görüldü. Kurumsal şemadaki bu ani değişim, Meclis bürokrasisi ve parti grupları arasındaki resmi yazışma usullerini de doğrudan etkileyecek bir prosedürü beraberinde getiriyor.

Ali Mahir Başarır
CHP MECLİS GRUBUNUN BAŞINDA TEK İSİM KALDI
Yaşanan bu idari gelişmenin ardından ana muhalefet partisinin parlamento grubundaki yönetim yapısı daraldı. CHP'nin Meclis'teki grup başkanvekili olarak Murat Emir kaldı. Mevcut iç tüzük ve parti yönetmeliği gereğince, yasama faaliyetlerinin takibi, grup grup kararlarının koordinasyonu ve genel kurul süreçlerindeki sevk yetkisi tek isim üzerinden yürütülmeye devam edecek. Parti genel merkezinin ve Meclis grubunun önümüzdeki süreçte boşalan idari kadrolar için yeni bir seçim takvimi işletip işletmeyeceği ya da mevcut yapıyla yola devam edip etmeyeceği parlamento çevrelerinde yakından takip ediliyor.

Gökhan Günaydın
Haber Merkezi