ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a yönelik başlattığı askeri harekatın ardından bölge adeta ateş çemberine döndü. İran’ın bölgedeki ABD üslerine karşılık vermesiyle tırmanan gerilim sonrası, Türkiye sınır güvenliğini korumak adına hava sahasında devriye faaliyetlerini artırdı. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, bölgedeki kaynaklar sınır hattında yoğun bir hava hareketliliği olduğunu doğruluyor.
SINIR HATTINDA YOĞUN MESAİ
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi başta olmak üzere İran sınır hattındaki stratejik bölgelerde, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait jetlerin belirli aralıklarla uçuş gerçekleştirdiği gözlemleniyor. Bölge halkı ve yerel kaynaklar uçak seslerinin sürekli duyulduğunu ancak durumun şu an için sakin olduğunu aktarıyor.
BÖLGEDE SAVAŞIN ACI BİLANÇOSU
28 Şubat’ta başlayan operasyonlarda İran lideri Ayetullah Ali Hamaney dahil birçok üst düzey yetkilinin hayatını kaybettiği bildirilirken, saldırılarda binden fazla kişinin öldüğü duyuruldu. İran ise misilleme olarak Katar, BAE ve Bahreyn gibi ülkelerdeki ABD üslerini hedef alarak bölgeyi geniş çaplı bir çatışmanın içine çekti. Türkiye, komşu coğrafyada yaşanan bu kaosun sınırlarına sıçramaması için teyakkuz halini sürdürüyor.
İhlas Haber Ajansı