DİSK Bölge Başkanı Mutlu Karabacak: İşçi durursa hayat durur
Paylaş

DİSK Bölge Başkanı Mutlu Karabacak: İşçi durursa hayat durur

Ekleme: 17.06.2026 14:11 Güncelleme: 17.06.2026 14:13

DİSK Bölge Başkanı Mutlu Karabacak, yüksek enflasyon karşısında ücretlerin eridiğini ve ekonomik krizin faturasının emekçilere çıkarıldığını söyleyerek, "Biz durursak hayat durur" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Samsun Bölge Başkanlığı, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 56’ncı yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

DİSK Samsun Bölge Başkanı Mutlu Karabacak, 15-16 Haziran’ın işçi sınıfı için ortak hafıza ve mücadele mirası olduğunu belirterek, “İşçi sınıfının ‘Gücümüz birliğimizden gelir’ dediği gündür” ifadelerini kullandı.

1970 yılında yüz binlerce işçinin fabrikalardan çıkarak alanlara yürüdüğünü hatırlatan ve direnişte yaşamını yitiren Yaşar Yıldırım, Mustafa Bayram ve Mehmet Gıdak’ı anan Mutlu Karabacak, “Vurulduk, kırıldık ama yürüyüş durmadı. En sonunda işçiler kazandı, direnenler kazandı” dedi.

BİZ DURURSAK HAYAT DURUR

DİSK Bölge Başkanı Karabacak, “Biz durursak hayat durur, biz yürürsek yol olur” sözleriyle işçilerin haklarını korumasının yolunun birlik ve dayanışmadan geçtiğini ifade etti. Karabacak, günümüzde işçi, emekçi ve emeklilerin yüksek enflasyon karşısında zorlandığını belirterek, ücretlerin eridiğini ve ekonomik krizin faturasının emekçilere çıkarıldığını söyledi.

ÇARKLAR EMEĞİ UCUZLATMAK İÇİN DÖNÜYOR

Mevcut ekonomik düzenin emekçileri yoksullaştırdığını savunan Karabacak, “Bu düzenin bütün çarkları emeği ucuzlatmak için dönüyor” dedi. “Bu ülkenin gerçek sahibi işçilerdir, emekçilerdir, halktır” diyen Karabacak, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve bu ülkenin geleceğine de biz karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.