İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın geçtiğimiz günlerde zorla alıkonulmasıyla ilgili emniyet birimlerince yürütülen geniş çaplı soruşturmada, organize suç ağının detaylarını ortaya çıkaran çarpıcı itiraflar ve bulgular gün yüzüne çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen adli süreçte gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri, kaçırma eyleminin arkasındaki motivasyonun milyonlarca dolar değerindeki kayıt dışı külçe altın iddiaları olduğunu gösterdi.
17 HAZİRAN GÜNÜ EVİNİN ÖNÜNDEN KAÇIRILDI
Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal, 17 Haziran tarihinde İstanbul'un Maltepe ilçesinde bulunan evinin yakınlarında kimliği belirsiz kişilerce zorla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Emniyet güçlerinin hızlı fiziki takibi neticesinde Karaal, Tuzla ilçesindeki bir inşaat alanında rehin tutulduğu noktada operasyonla kurtarıldı. Olayla bağı olduğu tespit edilen ve aralarında sahte/ikiz plaka kullanan araç sahiplerinin de bulunduğu 12 kişi, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınarak işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
YOLSUZLUK DAVASINDAKİ ALTINLARIN PEŞİNE DÜŞMÜŞLER
Gasp Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerin itirafları, olayın boyutunu değiştirdi. Zanlılar, eylem talimatını yurt dışındaki bağlantılarından aldıklarını belirterek, geçmiş dönemdeki bir yolsuzluk davasında adı geçen 500 kilogram külçe altının Erhan Karaal tarafından gizlendiğine inandıklarını ve bu parayı tahsil etmek amacıyla kaçırma planını uyguladıklarını söyledi. Suç zincirinin, Karaal'ı rehin tuttukları süre boyunca kendisinden önce 300 kilogram, ardından da baskıyı artırarak 500 kilogram altın talep ettiği iddia edildi.
"BANA KARAAL'I ÖLDÜRMEMİ SÖYLEDİLER"
Operasyonla kurtarıldığı günden bu yana hastanede tedavisi ve müşahedesi devam eden Erhan Karaal'ın ilk beyanında, "Beni kaçıranları daha önce bir yerde görmedim, hiçbiri ile karşılaşmadım ve herhangi bir tehdit almadım. Takip edildiğimi de düşünmüyorum" ifadelerini kullandığı öğrenildi.
Öte yandan, Karaal'ın kurtarıldığı sırada yanında silahla nöbet tutarken yakalanan şüpheli İsmail A.'nın mahkemedeki ifadesi de kan dondurdu. Şüpheli İsmail A., organizasyondaki rolünü şu sözlerle anlattı:
"Balıkesir'den İstanbul'a geldim. Beni burada bir bungalov da misafir ettiler. Sonrasında hücre evine götürüp orada da misafir ettiler. Olayın olduğu gün bir korsan taksiyle depoya geldim. Bana Karaal'ı öldürmemi söylediler."

Olayın lojistik şemasına yönelik incelemelerde, gözaltına alınan kadın şüphelilerden birinin, kaçırma eylemini organize eden firari bir şüphelinin sevgilisi olduğu ve operasyonda kullanılan ikiz plakalı araçlardan birinin mülkiyetini elinde bulundurduğu belirlendi. Diğer kadın şüphelinin ise hücre evleri ve intikaller sırasında zanlılara lojistik destek sağladığı tespit edildi. Emniyet birimleri, olayda doğrudan rol oynadığı değerlendirilen ve kimlikleri belirlenen firari 4 önemli ismin yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor.
İhlas Haber Ajansı


