Galatasaray, mevcut forma tedarikçisi Puma ile yaptığı sponsorluk sözleşmesini rekor bedelle yeniledi. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, anlaşma 5+5 yıllık sistemle 2036 sezonuna kadar uzatılırken, sözleşmenin toplam sabit bedeli 83 milyon euroya, başarı bonusu ise 14,5 milyon euroya yükseltildi.
5+5 YILLIK SİSTEMLE 2036’YA KADAR
KAP’a yapılan bildirime göre Galatasaray ile Puma arasındaki yeni sözleşme, 2035-2036 sezonunun sonuna kadar geçerli olacak şekilde “5+5 yıllık sistemle” uzatıldı. Bu sistem kapsamında tarafların performans ve karşılıklı memnuniyet durumuna göre sözleşmenin ikinci 5 yıllık dönemi otomatik olarak devreye girecek.
SABİT BEDEL 83 MİLYON EUROYA YÜKSELDİ
Yeni anlaşmayla birlikte sarı-kırmızılı kulübün elde edeceği sabit gelir tutarı 25 milyon eurodan 83 milyon euroya çıkarıldı. Bu rakam, Galatasaray’ın bugüne kadar bir forma tedarikçisiyle yaptığı en yüksek tutarlı anlaşma olarak kayda geçti.
Sözleşmede ayrıca, sportif başarı kriterlerine bağlı olarak 14,5 milyon euroya kadar ek performans bonusu öngörüldü.
“UZUN VADELİ GELİR İSTİKRARI SAĞLAYACAK”
Galatasaray Sportif A.Ş.’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Puma ile yapılan yeni sözleşme, kulübümüzün uzun vadeli gelir istikrarına katkı sağlayacak, finansal sürdürülebilirlik hedeflerimizi güçlendirecektir.”
Kulüp yönetimi, bu anlaşmanın hem marka değeri hem de ekonomik denge açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı.
GALATASARAY – PUMA İŞ BİRLİĞİNİN GEÇMİŞİ
Galatasaray ile Puma arasındaki iş birliği 2024 yılında başlamıştı. Sarı-kırmızılı ekip, Puma’nın tasarladığı özel formalarla Süper Lig ve Avrupa kupalarında sahaya çıkmıştı. Yeni anlaşmayla birlikte iş birliği önümüzdeki on yılı da kapsayacak şekilde genişletildi.
Haber Merkezi