Samsun’un Havza ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan hacı kafilesi için dualarla uğurlama töreni gerçekleştirildi.
HAVZA’DA HAC YOLCULUĞU DUALARLA BAŞLADI
Kevser Camisi’nde düzenlenen tören, sabah namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa katılan hacı adayları ve yakınları, kutsal yolculuk öncesi duygu dolu anlar yaşadı. Görevli din personeli tarafından, hac vazifelerini yerine getirecek olan 53 kişilik kafileye yolculuk süreci ve kutsal topraklarda dikkat edilmesi gereken dini vecibeler hakkında teknik bilgiler aktarıldı.
53 HACI ADAYI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI
Yapılan duaların ardından, hacı adayları kendilerini uğurlamaya gelen aileleri ve yakınlarıyla vedalaştı. Gözyaşlarının hakim olduğu törenin ardından kafile, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı. Yetkililer, ibadetlerini tamamlayacak olan vatandaşların salimen dönmeleri temennisinde bulundu.
Anadolu Ajansı