Hizmet üretici fiyatları Mayısta yükseldi
Paylaş

Hizmet üretici fiyatları Mayısta yükseldi

Ekleme: 30.06.2026 11:54 Güncelleme: 30.06.2026 11:57

TÜİK verilerine göre hizmet üretici fiyatları mayısta aylık yüzde 5,23, yıllık yüzde 38,37 arttı. En yüksek yıllık artış mesleki hizmetlerde görüldü.

TÜİK verilerine göre, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi mayıs ayında yükselişini sürdürdü. Endeks, bir önceki aya göre yüzde 5,23 artarken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 38,37 yükseldi. On iki aylık ortalamalara göre artış yüzde 35,52, yıl sonuna göre artış ise yüzde 24,34 olarak kaydedildi.

YILLIK ARTIŞTA MESLEKİ HİZMETLER ÖNE ÇIKTI

Alt sektörlere bakıldığında, yıllık bazda en yüksek artış yüzde 42,60 ile mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde görüldü.

Bu sektörü yüzde 41,27 ile ulaştırma ve depolama hizmetleri, yüzde 38,63 ile bilgi ve iletişim hizmetleri takip etti. İdari ve destek hizmetlerinde yıllık artış yüzde 36,18, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 32,85, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde ise yüzde 31,97 oldu.

AYLIK BAZDA EN YÜKSEK ARTIŞ GAYRİMENKULDE

Mayıs 2026 döneminde aylık bazda en yüksek fiyat artışı yüzde 8,28 ile gayrimenkul hizmetlerinde gerçekleşti.

Aynı dönemde bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 7,80, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 7,58, idari ve destek hizmetleri yüzde 6,73 arttı. Konaklama ve yiyecek hizmetlerinde aylık artış yüzde 4,27, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde ise yüzde 3,38 olarak açıklandı.

H-ÜFE’DE MAYIS TABLOSU

Açıklanan veriler, hizmet sektöründe üretici maliyetlerindeki artışın mayıs ayında da devam ettiğini ortaya koydu. Özellikle gayrimenkul, bilgi ve iletişim ile mesleki hizmetler tarafındaki aylık yükselişler dikkat çekti.

 

AJANSLAR

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.