İsrail Devlet Televizyonu KAN, Ateşkes Taslağını Yayınladı
Paylaş

İsrail Devlet Televizyonu KAN, Ateşkes Taslağını Yayınladı

Ekleme: 10.10.2025 00:08

İsrail devlet televizyonu KAN, Gazze’de sağlanması beklenen ateşkese ait olduğu iddia edilen taslak metni paylaştı. Metinde esir takası ve İsrail ordusunun çekilmesine dair detaylar yer aldı.

Gazze’de sağlanan ve yürürlüğe girmesi beklenen ateşkese ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. İsrail devlet televizyonu KAN, basına sızan ve ateşkes anlaşması taslağı olduğu öne sürülen metni paylaştı. Metin, esir takası, ordunun geri çekilmesi ve cenazelerin teslimine ilişkin dikkat çeken maddeler içeriyor.

ATEŞKES, KABİNE ONAYINDAN SONRA DEVREYE GİRECEK

KAN’ın paylaştığı taslağa göre, ateşkes anlaşması İsrail kabinesinin onayının ardından yürürlüğe girecek. Onay kararının arabulucu ülkelere iletilmesinin ardından ateşkesin ilan edileceği, açıklamadan sonraki 24 saat içinde İsrail ordusunun güncellenmiş hatlara çekileceği ifade edildi.

72 SAATTE TAM ESİR TAKASI PLANLANIYOR

Metinde yer alan bilgilere göre, İsrail ordusunun çekilmesinin tamamlanmasından sonraki 72 saat içinde Hamas, elindeki tüm İsrailli esirleri serbest bırakacak. Buna karşılık İsrail, 250 ağır hapis cezasına çarptırılmış Filistinli esiri, ayrıca 7 Ekim 2023’ten bu yana alıkonulan 1700 kişi ve 22 çocuğu serbest bırakacak.

360 FİLİSTİNLİNİN CENAZESİ TESLİM EDİLECEK

Taslak metinde, İsrail tarafından öldürülen 360 Filistinlinin cenazesinin teslim edilmesinin de planlandığı belirtildi. Bu adımın, ateşkes sürecinde karşılıklı insani jestlerin bir parçası olacağı ifade edildi.

ARABULUCU ÜLKELERİN ROLÜ SÜRECEK

Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Mısır, Katar ve ABD’nin arabuluculuk sürecini denetleyeceği iddia edildi. Bu ülkelerin, tarafların taahhütlerini yerine getirmesini izleyeceği, sürecin şeffaf biçimde yürütülmesinin hedeflendiği vurgulandı.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.